REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos grindų riedulio čempionate tęsiasi atkaklios kovos – eiliniame ture čempionai „UV 2003“ prarado pirmuosius taškus dvikovoje su vicečempionais SK „Andajaus“ riedulininkais sužaidę lygiosiomis 2:2 (0:0,2:2,0:0), o FLC „Vilnius“ 7:3 (3:0,1:1,3:2) iškovojo pirmąją pergalę turnyre prieš turnyro autsaiderius SK „Ardą“. Praėjusio sezono bronzinis medalininkas „Ardas“ , niekaip šį sezoną nerandantis savo žaidimo, lieka vienintelė komanda dar neiškovojusi čempionate nei vieno taško, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Gerai vienas kitą pažįstantys „UV 2003“ ir „Andajus“ žaidėjai dvikovą pradėjo aktyviai, keitėsi pavojingais išpuoliais, bet pirmame kėlinuke nei vienai komandai nepavyko pasižymėti.

REKLAMA

Tik prasidėjus antram kėlinukui, 21 min., iš varžovų gynėjo perėmęs kamuoliuką, įvartį pelnė „Andajaus“ puolėjas Egidijus Malachovskis. 28 min. Mindaugas Varnelis su Mažvydu Satkumi puikiai įžaidžia kamuoliuką ir pastarojo tikslus smūgis lygina rezultatą – 1:1. Po dviejų minučių „Andajus“ vėl priekyje – Nerijus Baliūtis (Sauliaus Bublio rez.perd.) didelėje žaidėjų grūstyje sugebėjo tiksliai nukreipti kamuoliuką į vartus. Įgiję minimalią persvarą, „Andajaus“ žaidėjai ir toliau aktyviai spaudė varžovus, neleido laisvai įžaidinėti kamuoliuko, bet neišnaudoję kelių progų padidinti savo persvaros, prieš pat antrąją rungtynių pertrauką patys praleido įvartį. Tikslą pasiekė „vienuolių“ puolėjo Jurijaus Kondratovičiaus (Martyno Karkausko rez.perd.) stiprus tolimas smūgis.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiame kėlinuke netruko atkalios kovos, bet nei vienai komandai taip ir nepavyko pelnyti pergalingo įvarčio.

Puikias rungtynes su „Ardu“ sužaidė „Vilniaus“ komanda. Dviejų mėnesių darbas, kurį atliko prie komandos prisijungęs žaidžiantis treneris iš Kanados Chrisas Woodfordas, jau duoda pirmuosius rezultatus – rezultatyvus žaidimas ir pergalė 7:3 (3:0,2:2,3:2). Ši pergalė tapo puiki komandos dovana gimtadienį švenčiančiam treneriui ir pirmoji pergalė ne tik čempionate, bet ir pirmoji oficialiose varžybose, neilgoje, 2 metus menančioje klubo istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmą įvartį 6 min. „vilniečiams“ pelnė Marius Kasnauskas (Romo Girkonto rez.perd.). 10 ir 18 min.tolimi komandos kapitono Edvardo Cirtauto smūgiai padidino rezultatą iki 3:0. „Ardas varžovų gynybą sugebėjo įveikti tik įpusėjus rungtynėms – 35 min.po Roberto Voitechovskio perdavimo įvartį pelnė Juranas Vilnius. FLC „Vilnius“ turėtą persvarą susigrąžino 38 min. po vėl puikiai tarpusavyje sužaidusių R.Girkonto ir M.Kasnausko, ir pastarojo įvarčio.

„Ardas“ nesiruošė lengvai pasiduoti – po 4 min. rezultatyviausias komandos žaidėjas Vladimiras Malykh mažina skirtumą, bet M.Kasnausko trečiasis įvartis ir Nikitos Pčelnikovo tikslus smūgis į viršutinį vartų kampą didina rezultatą jau iki 6:2. 55 min. Artūras Macijauskas (Andriaus Mickaus rez.perd.) dar kiek sušvelnina skirtumą, bet galutinį tašką rungtynėse septintu įvarčiu 57 min.deda Tomas Radėnas (Andriaus Orlausko rez.perd.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų