REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvos akademinio V.Majakovskio teatro meno vadovas Mindaugas Karbauskis, kaip tikimasi, pirmadienį grįš į darbą.

Maskvos akademinio V.Majakovskio teatro meno vadovas Mindaugas Karbauskis, kaip tikimasi, pirmadienį grįš į darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mindaugas išskrido į Lietuvą vienai dienai – jis iš anksto planavo šią kelionę, turėjo bilietą ir jau pirmadienį grįš į teatrą, dalyvaus spektaklyje „Kantas“, - sekmadienį sakė teatro atstovė spaudai Olesia Vartanova.

REKLAMA

V.Majakovskio teatras toliau normaliai dirba, rengiasi premjerai ir tikisi, kad atitinkamos instancijos išsiaiškins teisinius klausimus dėl situacijos, kai M.Karbauskiui nebuvo leista įvažiuoti į Rusiją.

„Mindaugas kol kas visa, kas vyksta, vertina su jam būdingu humoru“, - sakoma pranešime, kuris buvo paskelbtas teatro interneto svetainėje.

Rusijos prezidento žmogaus teisių tarybos pirmininkas Michailas Fedotovas sekmadienį taip pat nurodė, kad M.Karbauskis jau artimiausiomis valandomis gali grįžti į Maskvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien pasikalbėjau su Federalinės migracijos tarnybos vadovu Konstantinu Romodanovskiu ir Majakovskio teatro direktoriumi Leonidu Ošarinu. Sujungiau juos ... Tokiu būdu klausimas sureguliuotas“, - sakė M.Fedotovas.

„Duotos garantijos, kad visos problemos bus išspręstos. Mindaugas Karbauskis jau šiandien gali grįžti į Maskvą, - nurodė jis. - Deja, negalėjau prisiskambinti Karbauskiui. Jis jau sėdėjo lėktuve ir jo telefonas buvo išjungtas. Jeigu būčiau spėjęs jam prisiskambinti, jam nebūtų reikėję išskristi į Lietuvą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau M.Karbauskis sakė, kad negalėjo patekti į Rusijos teritoriją. Apie draudimą įvažiuoti į Rusiją jis sužinojo atvykęs į Maskvos Vnukovo oro uostą. Vėliau jis išskrido atgal į Lietuvą.

Rusijos Federalinėje migracijos tarnyboje sekmadienį nurodė, kad režisieriui bus leista grįžti į Rusiją.

Tarnybos spaudos sekretorė Zalina Kornilova sakė, kad įvažiuoti į Rusiją M.Karbauskiui nebuvo leista dėl to, kad jis pažeidė Rusijos įstatymus.

„Jam bus leista įvažiuoti į Rusijos teritoriją su įpareigojimu pasirodyti Federalinės migracijos tarnybos Maskvos miesto valdyboje“, - sakė ji.

REKLAMA

„Įvažiuoti nebuvo leista už šiurkštų Rusijos Federacijos įstatymų pažeidimą“, - nurodė Z.Kornilova.

Pasak jos, V.Majakovskio teatro vadovybė kreipėsi į Federalinės migracijos tarnybos vadovą K.Romodanovskį ir „pateikė atitinkamas garantijas“.

Šeštadienį Lietuvos pilietybę turinčiam M.Karbauskiui Vnukovo oro uoste pasakė, kad jam uždrausta įvažiuoti į Rusiją iki 2015 metų lapkričio 13 dienos (Federalinės migracijos tarnybos uždraudimas), pagal 26-ojo straipsnio 4-ą skyrių.

„Aš dabar esu Vnukovo (oro uoste), manęs neįleidžia į Rusiją – sako, kad nesu apmokėjęs dviejų baudų už kelių eismo taisyklių pažeidimą ir pagal įstatymą man uždrausta įvažiuoti į šalį iki 2015 metų lapkričio“, - anksčiau „Interfax“ sakė M.Karbauskis.

REKLAMA

Režisierius pažymėjo, kad jokie raštiški nurodymai jam nebuvo pateikti. „Mane žodžiu informavo, kad aš pažeidžiau įstatymą ir neturiu teisės būti Rusijos teritorijoje“, - sakė M.Karbauskis.

Režisierius jau ilgą laiką gyvena ir dirba Maskvoje. Nuo 2011 metų gegužės jis yra Maskvos akademinio V.Majakovskio teatro meno vadovas.

Rusijos Federalinės saugumo tarnybos pasienio tarnyboje paaiškino, kad analogiškais atvejais tarnybos pareigūnai yra tik atitinkamuose federaliniuose organuose priimtų sprendimų vykdytojai.

„Konkrečiai ši situacija, iš visko sprendžiant, yra susijusi su mokesčių arba migracijos tarnybų pretenzijomis“, - sakė „Interfax“ pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų