REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuotykių ieškotojai jau dabar gali pažinti net ir giliausiai slypinčias vandenyno kerteles skriedami povandeniu laivu tarsi lėktuvu.

Nuotykių ieškotojai jau dabar gali pažinti net ir giliausiai slypinčias vandenyno kerteles skriedami povandeniu laivu tarsi lėktuvu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Kalifornijoje įsikūrusios „Hawkes Ocean Technologies“ kompanijos sukurtas dvivietis, sparnuotas povandeninis laivas „The DeepFlight Super Falcon“ gali suteikti keleiviams nepamirštamą „pasiskraidymą“ jūros gelmėse. Pagal užsakymą sukonstruota, ši vandens transporto priemonė gali vikriai laviruoti tarp povandeninių kanjonų, plaukioti greta jūros gyvūnų ar net apsisukti vertikaliai aplink savo ašį.

REKLAMA

Kaip teigė „Hawkes Ocean Technologies“ įkūrėjas Graham Hawkes, tai lyg lėktuvas skrendantis ne oru, o vandeniu. Šios mašinos sparnų ilgis 2,7 metrai, korpusas siekia 6,4 metrus, o panirti ji gali į 120 m. gylį.

 

Tradiciškai povandeniniai laivai turi du korpusus: vidinį ir išorinį. Panėrimui, oras esanti erdvėje tarp jų, yra pakeičiamas vandeniu. Taip keičiasi ir viso laivo tankis, suformuodamas vadinamąjį neigiamą plūdrumą, leidžiantį grimzti gilyn. Tačiau „The DeepFlight Super Falcon“ neria žemiau vandens paviršiaus lyg banginis, smūgio pagalba, o po vandeniu išsilaiko tokiu pat principu, kaip tai daro lėktuvas ore. Tai reiškia, kad naujasis prietaisas neturi balastinės talpos ir visada išlieka teigiamo plūdrumo būsenoje. Jis turi nuolat plaukti, kad išliktų po vandeniu, o atsitikus kokiam netikėtumui ir aparatui nustojus judėti, jis tiesiog saugiai iškiltų atgal į paviršių.

REKLAMA
REKLAMA

1,7 milijonų JAV dolerių vertės transporto priemonė yra vienas iš aukštųjų technologijų gaminių, orientuotų į pasaulio turtingiausiuosius. „Hawkes Ocean Technologies“ kompanija savo veiklą pradėjusi nuo moksliniams tyrimams bei karybai skirtos produkcijos, gali pasigirti tokiais žymiais klientais, kaip seras Richard Branson. Pastarasis jau atliko keletą panėrimų „The DeepFlight Super Falcon“. Taip pat amerikiečių nuotykių ieškotojas Steve Fossett, kuris prieš pat savo mirtį buvo užsisakęs vienvietį povandeninį laivą, galintį panerti į Marianų įdubą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų