REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi žinome, kad žarnyno kirminai labai kenkia augančių vaikučių sveikatai. Kartais su jais kūdikiai gimsta, vyresni užsikrečia nuo naminių gyvūnų. Tačiau kai klausiu suaugusio žmogaus, kada jis naikino savo organizme kirmėles, dažniausiai sulaukiu atsakymo, kad niekada. Deja, pas suaugusį žmogų kirmėlių gali būti labai daug – nuo 3 iki 7 kilogramų. Ir ne tik žarnyne, bet ir kvėpavimo takuose, plaučiuose, raumenyse, odoje bei plaukuose, net smegenyse. Ypač jei namie turite augintinį – šuniuką, kačiuką ar paukštelį. Parazitų neišvengsite, jei mėgstate nevirtą ir nekeptą mėsą ar žuvį.

REKLAMA
REKLAMA

Helmintai – tai kirmėlių rūšis, kuri veisiasi kiekvieno žmogus organizme. Nereikia manyti, kad nusiprausę ir švariai apsirengę esame švarūs ir viduje. Helmintais galima užsikrėsti per vandenį, per neplautas rankas, nuo gyvūnų kailio. Kita parazitų rūšis yra grybeliai. Jų taip pat galime „nejausti“, nors niežti, pleiskanoja oda. Kai organizme yra du parazitai, gali atsirasti ir trečias. Tai – vėžys. Vienas iš būdų apsisaugoti nuo jo – naikinti parazitus savo organizme.

REKLAMA

Kirmėles privalo naikinti visi šeimos nariai, nesvarbu, kad jų nejaučia. Priešingu atveju vaikai užsikrės nuo suaugusių, suaugusieji – nuo vaikų. Kirmėlės reikia naikinti du kartus per metus, geriausia – per pilnatį. Greičiausia pagalba – vaistinėje įsigyti kirmeles naikinančių tablečių, bet yra ir liaudiškų priemonių. Pavyzdžiui, kirmėles iš organizmo padeda išvaryti neprinokę graikiniai riešutai, užpilti degtine.

REKLAMA
REKLAMA

Receptas nuo kirmėlių

100 g džiovintų bitkrėslių žiedynų, 100 g džiovintų pelynų, 100 g gvazdikėlių, 100 g medaus.

Augalus smulkiai sumalkite kavamale ir sumaišykite su medumi. Iš masės suvoliokite nedidelius kamuoliukus. Juos suplokite kaip tabletę – bus lengviau nuryti. Gerkite po 2–3 „tabletes“ prieš valgį ryte ar vakare. Užsigerkite dideliu kiekiu skanaus gėrimo. Vaikams duokite po 1 rutuliuką. Būtų gerai prarijus rutuliukus bent 40 minučių nevalgyti. Šį vaistą reikia gerti mažiausiai savaitę, nors geriausia vartoti bent tris savaites. Jei kietėja viduriai, į mišinį galite įmaišyti 100 g šaltekšnio žievės. Ji laisvina vidurius, organizmas greičiau išsivalo.

Domininka Balčiūnė

Žolininkė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų