REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad vienu didžiausių iššūkių šiemet taps rinkimai bei galimas politinis kaimyninių šalių spaudimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Viduje, aš manyčiau, politinės priešrinkiminės destabilizacijos laikotarpis, ko gero, yra pats pavojingiausias. Na, o išoriniai faktoriai išlieka tie patys - praktiškai galima tikėtis tam tikrų politinių spaudimų gal iš kai kurių mūsų kaimynų. Bet matant ekonomikos atsigavimą visoje Europoje, mūsų eksportas tikrai didės, mūsų rinkos pagrinde yra Vakaruose, tai manyčiau, kad tokių didelių iššūkių arba problemų tikrai neturėtų būti“, - Panevėžio radijo stočiai „Pulsas“ penktadienį sakė prezidentė.

REKLAMA

Kalbėdama apie rinkimus, D.Grybauskaitė pabrėžė pažadų šiuo laikotarpiu dalijimo žalą.

„Aš manau, kad šiemet iš tiesų vidiniai iššūkiai tai yra rinkiminis laikotarpis: rinkimai į Europos Parlamentą, Lietuvos prezidento rinkimai. Aišku, prieš rinkimus prasideda pliūpsnis populistinių pažadų, visi konkuruoja ir lenktyniauja, kas daugiau pažadės, net nežinodami, iš kur paimti pinigų, mėgina gyventi ir maitinti tik pažadais, tuščiais pažadais ir įsivaizduoja, kad kas garsiau šauks arba daugiau pažadės, kad tą žmonės išrinks. Aš labai tikiuosi, kad žmonės tikrai supranta ir jau yra gerokai patyrę tų pažadų liūties prieš visokius rinkimus ir tikrai atsirinks, kas yra įmanoma, o kas yra tušti pažadai“, - kalbėjo šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžyje D.Grybauskaitė penktadienį lankosi Kultūros sostinės metams skirto renginio atidaryme. Ji taip pat domisi, kaip Panevėžys pasirengęs išnaudoti Lietuvos kultūros sostinės galimybes.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną. Jei prireiks antrojo turo, jis vyks kartu su rinkimais į Europos Parlamentą gegužės 25 dieną. Apie savo sprendimą dėl galimo kandidatavimo šalies vadovo rinkimuose D.Grybauskaitė žadėjo pranešti vasario pradžioje.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų