REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Vyriausybės sudaryta darbo grupė pasiūlymams dėl buvusių Šnipiškių žydų kapinių parengti posėdyje apsvarstė klausimus, susijusius su buvusių Šnipiškių žydų kapinių ribų nustatymu, ir pateikė Lietuvos Respublikos Vyriausybei pasiūlymą kreiptis į  Vilniaus apskrities administraciją dėl galimo statybos darbų sustabdymo, taip pat nusprendė pasitelkti autoritetingiausius Lietuvos ekspertus ir nepriklausomus užsienio ekspertus tam, kad būtų bendrai atliekamas tyrimas ir nustatytos kapinių ribos.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į darbo grupės priimtus sprendimus, Kultūros paveldo departamentas kreipėsi į Vilniaus apskrities viršininko administraciją su prašymu sustabdyti statybos darbus prie buvusių Šnipiškių žydų kapinių, vykdomus pagal 2007-02-15 išduotą statybos leidimą, kol darbo grupė baigs savo darbą ir pateiks pasiūlymus. Statybų darbai minėtoje teritorijoje buvo laikinai sustabdyti.

REKLAMA

Kultūros ministerija kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę su prašymu inicijuoti teritorijų planavimo dokumento, kuriuo būtų apibrėžtos buvusių Šnipiškių žydų kapinių ribos, parengimą. Taip pat Kultūros ministerija pavedė Lietuvos istorijos institutui atlikti tyrimus, kurie leistų nustatyti buvusių Šnipiškių žydų kapinių ribas.

Kultūros ministro iniciatyva 2007-03-20 ministerijoje surengtas susitikimas su Lietuvoje reziduojančiais užsienio valstybių ambasadoriais, kuriems buvo pristatyta visa turima mokslinių tyrimų informacija apie buvusių Šnipiškių žydų kapinių teritoriją ir atsakyta į ambasadorius dominusius klausimus.

Darbo grupė, vykdydama savo veiklą, atskleidė tris skirtingas mokslininkų nuomones: Lietuvos istorijos instituto, archeologinius tyrimus vykdžiusio archeologo dr. K.Katalyno ir Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“. Siekdama gauti objektyvias išvadas, Kultūros ministerija paprašė mokslo įstaigų rekomenduoti šiam darbui autoritetingus nepriklausomus užsienio ekspertus, taip pat pati kreipėsi į pripažintus užsienio ekspertus ir Lietuvos mokslo įstaigas  su prašymu dalyvauti bendrai atliekant tyrimą, kuriuo siekiama išnagrinėti visą turimą sukauptą istorinę ir archeologinę medžiagą bei priimti bendras išvadas dėl buvusių Šnipiškių žydų kapinių ribų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų