REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV kariuomenės Tankų bei autotechnikos tyrimų, plėtros ir inžinerijos centras (TARDEC) ir bendrovė „Lockheed Martin“ pranešė sėkmingai išbandę motorizuotą karinės technikos be vairuotojų koloną žygio sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA

Bandymai vyko Fort Hudo karinėje bazėje Teksaso valstijoje, sakoma pranešime. Šioje automatiškai vairuojamų karinių automobilių ir šarvuočių kolonoje buvo įvairių tipų motorizuota technika. Skelbiama, kad visos koloną sudariusios transporto priemonės sėkmingai įveikė nurodytą maršrutą.

REKLAMA

Bandymų metu autokolona turėjo įveikti įvairias kliūtis, įskaitant sankryžas, priešpriešinį eismą, šalikelėje stovinčių automobilių ir pėsčiųjų aplenkimą. Visi šie sunkumai, su kuriais susiduria ir karinės autotechnikos vairuotojai, esą buvo sėkmingai įveikti.

Autonominė karinė autotechnika, kuriai nereikia vairuotojų, „Lockheed Martin“ kuriama JAV Gynybos departamento užsakymu. Ši automatinio vairavimo įranga gali būti sumontuota bet kurio tipo šiuo metu JAV kariuomenėje naudojamuose automobiliuose ir šarvuočiuose. Autonominio valdymo sistema naudoja lazerinius tolimačius, GPS navigacijos sistemas, kitus daviklius, kompiuterius ir specialią programinę įrangą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų