REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį panevėžiečiui, neteisėtai įsigijusiam ir laikiusiam narkotinių medžiagų – kanapių.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas nustatė, kad 31 metų Panevėžio miesto gyventojas H.Č. savo nuomojamame garaže laikė 2,658 g kanapių. Kaltinamasis aiškino, kad praėjusių metų vasarą grybaudamas aptiko pamiškėje griovyje augalą, panašų į nedidelį medelį, ir nusiskynė jo plaušą. Jis numanė, kad tai gali būti kanapė, bet nebuvo tikras.

REKLAMA

Kadangi buvo skaitęs, jog dabar populiarėja pluoštinės kanapės, iš smalsumo įsidėjo kanapės pluoštą į piniginę ir parsinešė namo ketindamas išdžiovinti. Vėliau apie tai užmiršo. Policijos pareigūnai kratos metu H.Č. nuomojamame garaže, spintelėje, surado piniginę, kurios viduje buvo augalinės kilmės medžiaga, panaši į kanapes. Ekspertai nustatė, kad tai narkotinė medžiaga – kanapių sėklos.

Vadovaujantis 2000 metų sausio 6 dienos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu Nr. 5, kanapės pripažintos narkotinėmis medžiagomis, draudžiamomis naudoti medicinos tikslams. Baudžiamojo kodekso 259 straipsnio 2 dalis numato baudžiamąją atsakomybę tam, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė nedidelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų neturėdamas tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamasis byloje surinktais ir ištirtais įrodymais, teismas priėjo išvadą, kad H.Č. įgijo, gabeno ir laikė nedidelį kiekį narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

Skirdamas bausmę teismas vertino tai, kad H.Č. pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailisi. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Parinkdamas bausmės rūšį ir dydį, teismas atsižvelgė į tai, kad H.Č. padaryta nusikalstama veika priskiriama baudžiamiesiems nusižengimams. Taip pat buvo atsižvelgta į kaltinamojo asmenybę – jis teistas, šią nusikalstamą veiką padarė bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu, administracine tvarka nebaustas, šiuo metu dirba savo individualioje įmonėje, gauna nuolatines pajamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas kaltinamajam nusprendė skirti bausmę – 8 MGL (1040 Lt) dydžio baudą. Bausmė subendrinta su kito teismo skirta ir kaltinamojo dar neatlikta vienerių metų laisvės atėmimo bausme, bausmes visiškai sudedant, ir H.Č. paskirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas vieneriems metams ir 8 MGL (1040 Lt) dydžio bauda. Baudą kaltinamasis turės sumokėti per 2 mėnesius nuo teismo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 75 straipsniu, laisvės atėmimo bausmės vykdymas H.Č. atidėtas 2 metams, paskiriant įpareigojimus: dirbti arba būti registruotam darbo biržoje ir be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų