REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionės ne sezono metu visuomet turi kitokį atspalvį – galimybė išvysti turistų neužkamšytas gatves, pamatyti šalį ne tokią, kokia yra piešiama atvirukuose, sutaupyti pinigų, o tuo pačiu ir paerzinti draugus likusius Lietuvoje, rašo kelionių tinklalapis makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Mes – du Vytauto Didžiojo Universiteto (VDU) studentai Mantas ir Paulius nusprendėme dviem savaitėm pabėgti nuo lietuviškų speigų ir išbandyti kitokią – balkanišką žiemą. Mūsų tikslas yra su studentiškai mažu biudžetu aplankyti Kiprą, Atėnus ir Kretą.

REKLAMA

Koks biudžetas? 1500 litų. Pridėkime dar 9 litus ir tai bus puiki pamoka, kaip galima išleisti Loretos Graužinienės siūlomą minimalų atlyginimą. Taip, turbūt jau supratote, kad į restoranus nevaikščiosime, 4-5 žvaigždučių viešbučiuose nemiegosime ir savęs brangiomis pramogomis nelepinsime.

Koks mūsų maršrutas? Pirmiausiai rinkomės ne kelionės kryptį, o žiūrėjome pigius lėktuvų bilietus, kurie mums sufleravo į kokį Europos kampelį vyksime atostogauti. Sausio mėnesį buvo galima rasti itin pigių bilietų į Pafosą (Kipras). Bilietą į vieną pusę sausio 30 dienai pagriebėme už 123 litus.

REKLAMA
REKLAMA

Iš ten mūsų kelionės maršrutas nusidrieks į Kipro šerdį – Nikosiją. Verta pažymėti, kad čia autobusai tikrai nėra brangūs, o su tarptautiniu studento pažymėjimu (ISIC) jiems yra pritaikomos dar ir 50 proc. nuolaidos. Kipre būsime penkias dienas. Iš kito Kipro miesto – Larnako vasario 4 dienai prigriebėme du bilietus po 173 litus į Atėnus (Graikija).

Šurmulingoje Graikijos sostinėje mes apsistosime trims dienoms, po to vasario 7 d. suksime į Kretą. Iš vieno svarbiausių Graikijos uostų Pirėjaus reguliariai kursuoja keltai į didžiausią šalies salą, kurie suaugusiems kainuoja po 100 lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kretos gamta ir vaizdais grožėsimės keturias dienas. Vasario 11 d. mūsų lauks skrydis atgal į Pafosą. Bilietai kainuoja vos po 64 litus, o ir lėktuvai skraido itin dažnai. Paskutines dvi kelionės dienas praleisime Kipre, o vasario 13 d. jau laukia skrydis atgal į Kauną (227 lt).

Kaštai? Taigi iš viso per keturis skrydžius ir keltą iš Pirėjo į Kretą išleidome 687 litus. Ieškant nakvynės vietų mums labai pagelbėjo didžiausias viešbučių ir hostelių tinklas – „booking.com“. Visas pagalvės mokestis mums atsiėjo tik 238 litai. Tad iki mūsų biudžeto limito (1500) liko 575 litai, kuriuos išleisime maistui, autobusams ir muziejams.

REKLAMA

Kadangi maistas tiek Kipre, tiek Graikijoje nėra itin pigus, iš karto pasirūpinome, jog pusryčius, pietus ir vakarienes valgytume ne mieste arba ne vien mieste. Tam puikus pasirinkimas yra riešutai, džiovinti vaisiai, rūkyta dešra, lašiniai ar tiesiog greito paruošimo sriubos.

Balkanuose šiuo metu temperatūra svyruoja apie +17-18 laipsnių, tačiau dabar pas juos yra liūčių sezonas, todėl reikia būti nusiteikus ir nemažam kritulių kiekiui.

Šiuo kelionės aprašymu norime paskatinti žmones tapti savo žygių autoriais, nes juk planuoti patiems yra daug įdomiau, nei tiesiog nunešti pinigus kelionių agentūrai ir tiek. Taip pat ir ženkliai pigiau.

Planuojami aplankyti miestai: Pafosas, Nikosija, Famagusta, Kyrenija, Larnaka, Atėnai, Pirėjus, Heraklionas, Retimnas, Kournas, Chanija, Kisamosas, Limasolis.

Laukite tęsinio…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų