REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankiusi Vilniaus Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninėje susipažino su žmonių sveikatai pavojų keliančia situacija ligoninėje. Prezidentė su sveikatos apsaugos viceministru ir Santariškių klinikų vadovu aptarė, kokių neatidėliotinų priemonių reikia imtis sprendžiant kritinę padėtį šioje gydymo įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prezidentės, nors į Vilniaus infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninę guldomi sunkūs ligoniai, jų gydymo sąlygos realiai kelia grėsmę žmonių sveikatai. Ligoninės medikai vieni profesionaliausių, tačiau pati gydymo įstaiga dešimtmečiais nebuvo rekonstruota, nėra užtikrintos elementarios higienos sąlygos.

REKLAMA

„Sveikatos apsaugai kasmet skiriama beveik puspenkto milijardo litų valstybės lėšų - šie pinigai turi būti paskirstyti taip, kad užtikrintų prieinamas, kokybiškas ir saugias paslaugas. Į ligoninę ir polikliniką atėjęs žmogus turi be pažinčių ir varginančių eilių gauti pagalbą", - sako Prezidentė.

Prezidentės teigimu, Vilniaus infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninė yra nusikalstamo aplaidumo ir neefektyvaus valstybės lėšų naudojimo pavyzdys. Ligoninė dar 2011 metais buvo reorganizuota į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialą, tačiau jau tris kartus buvo nukeltas ligoninės restruktūrizavimas ir gydymo sąlygų pacientams pagerinimas. Šioje ligoninėje kasmet priimama 30 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė pabrėžia, kad Sveikatos apsaugos ministerija ir Vyriausybė turi skubiai spręsti šios ligoninės problemą ir užtikrinti gyventojams sveikatos paslaugų saugumą.

Lietuvoje sergamumas užkrečiamomis ligomis kasmet auga ir sudaro apie penktadalį visų užregistruotų susirgimų. Užleistos tuberkuliozės susirgimo atvejų Lietuvoje yra fiksuojama daugiausiai visoje Europos Sąjungoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų