REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universiteto vaikinų krepšinio komanda paskutinius du sezonus tik per plauką nepatekdavo tarp keturių stipriausių Lietuvos studentų krepšinio lygos komandų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Sezono pradžioje komanda sau kėlė ambicingus tikslus – patekti tarp keturių stipriausių sezono komandų, tačiau patirti net 6 pralaimėjimai iš eilės komplikavo Vilniaus universiteto krepšinio komandos galimybes prasibrauti į stipriausiųjų ketvertą.

REKLAMA

Sausio 27 dieną vykusiose Lietuvos studentų krepšinio lygos rungtynėse Vilniaus universiteto krepšininkai, išvykoje rezultatu 89 – 86 įveikė Lietuvos sporto universiteto krepšininkus, tai buvo jau ketvirta vilniečių pergalė iš eilės, o kartu ir ženklas, kad krepšininkai yra nusiteikę kibti konkurentams į atlapus dėl patekimo į kitą varžybų etapą.

Apie komandos pasirodymą kalbamės su vienu iš pagrindinių Vilniaus universiteto komandos žaidėju Tautvydu Pipiru.

REKLAMA
REKLAMA

Tautvydai, paskutinėse rungtynėse įveikėte Lietuvos sporto universiteto krepšininkus. Kaip vertini komandos pasirodymą?

Manau, kad rungtynės buvo tikrai geros, visgi susitikome su komanda, kurioje yra daug LKL patirties turinčių žaidėjų. Persvarą įgijome ir išlaikėme nuo pat pirmos rungtynių minutės, galbūt mūsų žaidėjai buvo labiau užsivedę, galbūt varžovai mūsų tinkamai neįvertino.

Tai yra jau ketvirtoji Jūsų pergalė iš eilės. Ar komanda atsigauna po duobės sezono pradžioje?

Sezono pradžioje atrodė, jog viskas yra gerai, lyg ir neblogai žaidžiame, tačiau keli pralaimėjimai paskutinėmis rungtynių minutėmis visgi išmušė mus iš vėžių, reikėjo kažkokio postūmio, kuris grąžintų pasitikėjimą savomis jėgomis, manau, tas lūžis įvyko, kai nugalėjome vieną iš lygos lyderių – MRU komandą, vyrai patikėjo, jog galime kovoti ir laimėti prieš visus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sezono pradžioje Jūsų treneris minėjo, kad Jūsų tikslas – patekti tarp keturių stipriausių komandų, ar šie tikslai nesikeičia?

Taip, tikslai kasmet išlieka tokie patys, kelis sezonus iš eilės VU likdavo šalia to išsvajotojo finalo ketverto, nors šįmet pradžia kiek nenusisekusi, tačiau dar turime šiokių tokių šansų, stengsimės juo pasinaudoti ir įnešti sumaišties lentelės viršuje.

Kokios yra stipriosios Jūsų komandos pusės?

Galbūt tai, jog komandoje nėra jokių Ego, lyginant su kitomis komandomis mes neturime kažkokių didelių žvaigdžių, kurie galėtų po vieną visus apžaisti, tad visuomet stengiamės žaisti kaip komanda.

REKLAMA

Kitą savaitę susitinkate su Šiaulių universiteto krepšininkais. Kaip vertini artėjančia dvikovą?

Žaisime su turnyrinės lentelės kaimynais. Ant popieriaus ši komanda atrodo tikrai galingai, tačiau kaip jau minėjau, niekada į aikštelę nežengiam pasidavę, žaisime namuose, turėsime sirgalių palaikymą, tad laukia tikrai inirtinga kova.

Kada pirmą kartą įdėjai į krepšį?

Pirmą kartą įdėjau 14 metų..

Ar sunku suderinti mokslus ir profesionalų sportą?

Suderinti šiuos dalykus nėra lengva, nes universitete yra visi lygūs, tad dėstytojai nuolaidų tikrai nedaro, tačiau stengiuosi ir mokslų tikrai neapleidžiu, geras išsilavinimas yra labai svarbu. Viską derinti padeda klubo valdyba ir treneris, mūsų komandoje dauguma žaidėjų yra besimokantys, tad treniruočių grafikas yra derinamas atsižvelgiant į š aspektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų