REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vežėjai ir institucijų atstovai siekia, kad dėl Latvijos ir Rusijos pasienyje susidariusių krovininių automobilių eilių nepasikartotų pernykštė sumaištis prie Lietuvos ir Latvijos sienos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), penktadienį susitikę Prezidentūros, Vyriausybės, URM, Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" atstovai aptarė esamą padėtį, galimą jos raidą, sprendimo būdus ir įtaką Lietuvos transporto ir logistikos paslaugų sektoriaus įmonių veiklai.

REKLAMA

Latvijos valstybės sienos apsaugos valdybos duomenimis, šią savaitę Terechovo pasienio kontrolės punkte įvažiuoti į Rusiją vidutiniškai laukia 1200 automobilių, Grebnevo - 550.

Susitikime konstatuota, kad laisvo prekių ir paslaugų judėjimo ribojimas Europos Sąjungos vidaus rinkoje yra visiškai nepriimtinas. Taip pat pasikeista nuomonėmis apie galimus Lietuvos veiksmus, jei pasikartotų 2006 metų lapkričio mėnesio situacija, kai Latvija dirbtinai ribojo iš Lietuvos įvažiuojančio krovininio transporto srautą.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuva yra pasirengusi gerinti ir pritaikyti savo šalies infrastruktūrą, siekdama užtikrinti prekių tranzitą per Lietuvos teritoriją. Tačiau Lietuvai ir kitoms suinteresuotoms šalims kelia susirūpinimą infrastruktūros ES ir Rusijos pasienyje padėtis", - teigiama URM pranešime.

2006 metų lapkričio mėnesį dėl eilių Latvijos ir Rusijos pasienyje, Latvijos Ludzos rajone buvo paskelbta nepaprastoji padėtis. Latviai skelbė, kad apribojimai esą susiję su liūtimis, kurios sugadino kelių infrastruktūrą. Tačiau Lietuvos vežėjai teigė, kad keliai Latvijoje nėra sugadinti, o apribojimus vadino latvių vykdoma diskriminacija.

Paskaičiuota, jog vien Lietuvos vežėjai pasienio blokados dienomis patyrė 8 mln. litų nuostolių.

Dėl situacijos Lietuvos ir Latvijos pasienyje Lietuva skundėsi Europos Komisijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų