REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Klaipėdos "Fortūnos" krepšininkės iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro eliminavo Lino Šalkaus treniruojamą Kauno rajono "Hoptrans-Sirenų" komandą. Pajūrio krepšininkės atsakomosiose pusfinalio rungtynėse Garliavoje trečiadienį 9 taškų skirtumu - 75:66 (17:14, 17:14, 22:15, 19:23) - nugalėjo Kauno rajono ekipą ir iškopė į 2013-2014 metų sezono LKF taurės turnyro finalą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo klaipėdiečių revanšas už praėjusį penktadienį Klaipėdoje 5 taškų skirtumu patirtą pralaimėjimą pirmajame pusfinalio mače - 52:57 (19:12, 7:16, 13:20, 13:9).

REKLAMA

Garliavoje Ramunės Kumpienės auklėtinės žaidė kur kas užtikrinčiau ir nuolat buvo priekyje - po trijų kėlinių klaipėdiečių pranašumas buvo 13 taškų - 56:43.

"Fortūnos" komandos gretose nesulaikoma buvo Gabrielė Gutkauskaitė, pelniusi 25 taškus (8 atk. kam.), Lina Aglinskaitė prie pergalės pridėjo 21 tašką, Monika Grigalauskytė - 10 (9 atk. kam.), Eglė Šikšniūtė ir Kristė Druskytė - po 7 tšk.

"Hoptrans-Sirenų" komandoje išsiskyrė Iveta Šalkauskė, pelniusi 20 taškų, Santa Okockytė pridėjo 12, Milda Sauliūtė - 11 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

"Džiaugiuosi merginų darbu - pavyko mobilizuotis ir išplėšti pergalę. Mes tikėjome savo jėgomis, žinojome, kad galime pasiekti teigiamą rezultatą ir viską dėl to darėme. Manau, kad pergalę lėmė kovingumas ir didžiulis noras. Jei Eglė Šikšniūtė antrajame kėlinyje nebūtų gavusi ketvirtosios pražangos, tada būtų buvę dar lengviau. Turėjau šią aukštaūgę sodinti ant suolo ir iki ketvirtojo kėlinio pabaigos vertėmės be jos. Nepaisant to, iškovojome pergalę. Šįkart mums pavyko laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių (41:27) ir taikliau, nei pirmose rungtynėse Klaipėdoje, mesti tritaškius - pataikėme aštuonis metimus iš septyniolikos bandymų. Į Garliavą vykome prieš vėją, o namo - maloniai ir džiugiai jau pavėjui",- kalbėjo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Kumpienė.

LKF taurės turnyro finalas planuojamas kovo 30 dieną Panevėžio "Cido" arenoje.

"Fortūnos" krepšininkės greičiausiai jame susitiks su moterų Eurolygos dalyve ir LMKL čempione Vilniaus "Kibirkšties-VIČI" ekipa.

Pirmąjį LKF taurės pusfinalio susitikimą vilnietės prieš Kauno "Aisčių-LSU-Paradis" krepšininkes laimėjo solidžia persvara - 81:63 (26:17, 24:23, 16:12, 15:11). Atsakomosios šių komandų rungtynės vyks vasario 8 dieną Vilniuje, o į finalą teks geresnį dviejų rungtynių taškų santykį turėsianti komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų