REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Konfliktai, nelaimės, rekordiniai karščiai, ekonominis šaltukas Azijoje ir dar daugiau problemų Justinui Bieberiui (Džastinui Biberiui) – būsimieji Arklio metai bus dramatiški, sako Honkongo feng šui žinovai.

REKLAMA
REKLAMA

Baigiantis Gyvatės metams jie tvirtina, kad būsimieji Naujieji metai, kurie pagal Mėnulio kalendorių prasidės penktadienį, bus tarsi nirtus arklys, nes apims ir įnoringą ugnies elementą.

REKLAMA

„Kadangi tai bus Medinio arklio metai, o medis yra labai degus, bus daug skandalų, konfliktų, sprogimų ir ginčų“, - sakė feng šui meistras Alionas Yeo (Alionas Jeo).

Feng šui (pažodžiui - „vėjas vanduo“) yra svarbus daugelyje Azijos regionų. Žmonės prie šios sistemos principų derina savo gyvenimą ir net biurų bei namų remontą, kad prisišauktų kaip įmanoma didesnę sėkmę ir turtą.

A.Yeo sako, kad kitų metų konfliktą galima apibrėžti bet kuo - pradedant diplomatine įtampa ir baigiant ginkluotomis kovomis, ypač – pirmąjį, ketvirtąjį ir septintąjį Mėnulio metų mėnesiais: vasarį, gegužę ir rugpjūtį.

REKLAMA
REKLAMA

„Labiausiai tikėtinas dalykas, galintis nulemti fizinį karą, bus Diaoju salos“, - sakė A.Yeo, turėdamas omenyje didelę įtampą, tvyrančią tarp Japonijos ir Kinijos dėl japonų kontroliuojamų salelių, kurias japonai vadina Senkaku.

Praėjusiais Medinio arklio metais – 1954-aisiais – JAV ir buvusi Sovietų Sąjunga išbandė atomines bombas, įvyko Dien Bien Phu mūšis, nulėmęs prancūzų pajėgų pralaimėjimą Vietname.

Vakarai šuoliuoja priekyje

Kinų ateities spėjimo sistemos, tokios kaip feng šui, yra grindžiamos senovės filosofija ir tikėjimu, kad įvykius nulemia kintantis balansas tarp penkių visatą sudarančių elementų: metalo, medžio, vandens, ugnies ir žemės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėnulio kalendorius yra pagrįstas Mėnulio ciklais ir iš kinų folkloro paėmė 12 gyvūnų pavadinimus kiekvieniems metams iš vis pasikartojančio 12 metų ciklo. Arklio metai tame cikle yra septinti.

Feng šui meistras Chow Hon-mingas (Čou Honmingas) mano, kad JAV ir Europa išgyvens ekonomikos atsigavimą, o tokios šalys kaip Singapūras, Indonezija, Tailandas, Indija ir Pakistanas pajus neigiamą poveikį.

„Vakarų ekonomika aiškiai pagerės, bet Rytų šalys susidurs su sunkumais, jų ekonomikos net gali žengti žingsnius atgal“, - sakė jis.

REKLAMA

Chow Hon-mingas mano, kad tai bus sudėtingi metai JAV prezidentui Barackui Obamai (Barakui Obamai), kuris yra gimęs Jaučio metais (1961-aisiais).

„Jis gali padaryti neapdairių žingsnių, gali susidurti su kliūtimis, kalbant apie veržimąsi pro politinę biurokratiją“, - sakė Chow Hon-mingas.

Dėl ugnies elemento poveikio ateinančiais metais bus rekordinių karščių ir gamtinių katastrofų, sako pranašautojai.

„Bus didesnė ugnikalnių išsiveržimų ir žemės drebėjimų tikimybė, nes žemės elementą dirgins ugnies gausa“, - sakė ateities spėjėjas Cheng Chi-hangas (Čeng Čihangas), kuris pridūrė, kad ypač nuo tokių nelaimių gali kentėti Japonija, Indonezija ir Kinija.

REKLAMA

Blogi metai Bieberiui?

Žmogaus ateitis spėjama pagal tikslią jo gimimo datą ir laiką, atsižvelgiant į sąsajas su visais elementais.

Problemų persekiojama kanadiečių popžvaigždė Justinas Bieberis (Džastinas Biberis) šiemet išgyvens negatyvumo etapą, sakė A.Yeo. „Kartais jis negalės kontroliuoti savęs“, - sakė jis.

19-metis J.Bieberis praėjusią savaitę buvo apkaltintas vairavimu apsvaigus, nes policija jį sugavo dalyvaujantį traukos lenktynėse Majami Biče. Teigiama, kad jis buvo išgėręs alkoholio ir parūkęs marihuanos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jo ugnies elementas, jeigu jis eis iki galo, gali sukelti pavojų sveikatai“, - teigia A.Yeo.

Tarp Arklio metais gimusių įžymybių yra boksininkas Manny Pacquiao (Manis Pakvajas), aktorė Halle Berry (Heil Beri), Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir velionis Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentas Nelsonas Mandela, kurio paleidimas iš kalėjimo 1990-aisiais taip pat sutapo su Arklio metais.

Dešimtys tūkstančių tikinčiųjų Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių išvakarėse Honkongo Vong Tai Sino šventykloje uždegs smilkalų lazdeles ir mels sėkmės bei laimės.

REKLAMA

Šioje buvusioje britų kolonijoje taip pat vyksta populiarios žirgų lenktynės. Vasario 2-ąją čia įvyks Kinų naujųjų metų lenktynės.

Miestas Naujuosius metus sutiks 23 minučių fejerverkais šį šeštadienį. Organizatoriai sako, kad danguje dukart bus išrašytas žodis „pergalė“.

Pagrindinėje Kinijos teritorijos dalyje turizmo operatoriai taip pat siekia pasinaudoti šia proga, ypač – kalnuotame, turistų pamėgtame Dan Sia Šane pietinėje Guangdongo provincijoje, kur yra penkios kalvos, vadinamos taip: „Penki žirgai grįžta prie ėdžių“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų