REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neatpažintų skraidančių objektų (NSO) medžiotojai yra tiek daug jų aptikę Žemėje, mūsų planetos kaimynystėje, Mėnulyje ir kitose planetose, kad naujausias pranešimas apie NASA kosminio aparato padarytoje nuotraukoje matomą NSO turbūt mažai ką benustebins.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sykį NSO aptiktas vienoje iš NASA marsaeigio „Curiosity“ padarytų panoraminių nuotraukų. Į kadrą pateko Marso padangės sritis virš horizonto, kurioje aiškiai matomas kažkoks baltas objektas, praneša „Dailymail.co.uk“. Šią nuotrauką NASA duomenų bazėje aptikusio ir išnagrinėjusio vieno iš NSO paieškos entuziastų, pasivadinusio „Strretcap 1“, teigimu, šis objektas skirsdamas yra palikęs aiškiai matomą inversinį pėdsaką.

REKLAMA

Pasak jo, išdidinus vaizdą nuotraukoje aiškiai matoma priekinė kūgio formos objekto dalis, apvali centrinė dalis ir iš objekto uodegos neva skleidžiamas reaktyvinio tipo variklio dūminis šleifas.

Prielaidas, kad tai gali būti atsitiktinai į „Curiosity“ fotokameros matymo lauką patekęs meteoritas, naujausio atradimo įkvėpti NSO medžiotojai atmeta. Pasak vieno iš jų, apie meteoritą būtų galima kalbėti tik tuo atveju, jei šis objektas skrisdamas nebūtų danguje palikęs pėdsako.

REKLAMA
REKLAMA

Marso atmosfera yra šimtus kartų retesnė nei Žemės. Pasak mokslininkų, nepaisant to, joje nuolat vyksta įvairūs reiškiniai – formuojasi ir sklaidosi debesys, kyla dulkių sūkuriai, siaučia smėlio audros, ūžauja vėjai. Nors NASA atstovai eilinio NSO medžiotojų atradimo nekomentuoja, tikėtina, kad ir galimas jo paaiškinimas akylai ieškančių įrodymų apie nežemiško proto atstovų egzistavimą entuziazmo tikrai neatšaldys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų