REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos prokurorai į Maskvą išsiuntė informaciją apie pabėgusį bankininką Vladimirą Romavoą, kuri galėtų užkirsti jam kelią gauti Rusijos pilietybę.

Lietuvos prokurorai į Maskvą išsiuntė informaciją apie pabėgusį bankininką Vladimirą Romavoą, kuri galėtų užkirsti jam kelią gauti Rusijos pilietybę.

REKLAMA

Rusijos pareigūnams nurodytos ir kelios vietos, kur ieškomasis galėtų gyventi, antradienį pranešė LNK laida "Labas vakaras. Lietuva".

"Pažodžiui išdėstyti įtarimai, kurie reiškiami. Ir manau, kad to turėtų užtekti, nes pagal Rusijos ir daugumos valstybių įstatymus, pilietybė nesuteikiama asmeniui, kuris kitoje valstybėje ieškomas ir persekiojamas įstatymo nustatyta tvarka už kriminalinį nusikaltimą. Gavęs Rusijos pilietybę, jis užsitikrina tai, kad Rusija neišduoda savo piliečių", - sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Minkevičius.

V.Romanovas iš Lietuvos dingo pernai gegužės pradžioje. Verslininkas tikino, kad Maskvoje lankosi verslo reikalais, ten sušlubavo jo sveikata, todėl nusprendė pasigydyti Rusijos sostinėje. Vėliau prokurorai ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos tyrėjai gavo pažymą iš Rusijos medikų, kad buvusį Ūkio banko savininką ištiko insultas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai jį siekia apklausti Ūkio banko žlugimo byloje dėl galimo 50 mln. litų iššvaistymo. Jam grįžus ruošiamasi pateikti įtarimus, teismas leido jį suimti už akių..

REKLAMA

Rugpjūtį prokurorai paskelbė tarptautinę V.Romanovo paiešką. Pagal procedūras, Rusijos pareigūnai turėtų nustatyti V.Romanovo buvimo vietą ir informuoti apie tai Lietuvos teisėsaugos pareigūnus. Pastarieji turi gauti teismo leidimą verslininką suimti.

Pareigūnai baiminasi, kad vengdamas suėmimo V. Romanovas nepaprašytų Rusijos pilietybės, nes Maskva ją lengvai suteikia rusakalbiams, kurie yra buvę subyrėjusios Sovietų Sąjungos piliečiai. Praktika rodo, kad savo piliečių Rusija beveik niekada neišduoda. Taip jau nutiko su įtariamaisiais Sausio 13-osios, Medininkų bylose.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik prieš metus Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo Ūkio banke. Už didelės vertės turto iššvaistymą Lietuvos įstatymai numato laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas įvertinus Lietuvos banko pateiktą informaciją apie inspektavimo metu nustatytus 2005-2012 metais sudarytus įtartinus sandorius. Ūkio banko banko veikla sustabdyta šių metų vasario 12 dieną, 18 dieną jis pripažintas nemokiu ir visam laikui atšaukta jo licencija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų