REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

P. Korėjos valdžios institucijos pradėjo kovoti su mobiliojo ryšio operatoriais, kurie į parduodamus išmaniuosius telefonus įdiegia galybę perteklinės programinės įrangos, rašo portalas „ZDNet“.

REKLAMA
REKLAMA

P. Korėjos Mokslo ministerija pateikė naujas rekomendacijas, kuriomis remiantis vartotojams privalo būti suteikta galimybė pašalinti iš savo mobiliųjų įrenginių gamintojo ar mobiliojo ryšio operatoriaus įdiegtas aplikacijas.

REKLAMA

Operatoriai, tiesa, galės drausti šalinti aplikacijas, kurios susijusios su Wi-Fi“, NFC arba aplikacijų parduotuvių nustatymais, tačiau net ir šiuo atveju vartotojams turi būti leista pašalinti apie 60 programų, kurias diegia trys didžiausios P. Korėjos kompanijos.

Tokiems elektronikos gigantams, kaip „Samsung Electronics“ ir „LG Electronics“, taip pat reikės laikytis minėtų Mokslo ministerijos pateiktų nurodymų.

Valdžios institucijų atstovų teigimu, perteklinė programinė įranga sukelia vartotojams nepatogumų, kartu riboja laisvą konkurenciją tarp mobiliojo ryšio operatorių. Dabar kompanijos vartotojams turės pateikti ataskaitą, kiek vietos užima gamykliškai įdiegtos aplikacijos.

Tos pačios taisyklės galios ir į „Android“ įdiegtų „Google“ aplikacijų atžvilgiu (tarp jų ir „GMail“ ir „Hangouts“), nors dabar P. Korėjos reguliavimo institucijos šiuo klausimu vis dar veda derybas su amerikiečių paieškos milžine.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų