REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos premjeras Mykola Azarovas, kuris antradienį pareiškė atsistatydinsiantis, nusileisdamas jau ne vieną mėnesį opozicijos daromam spaudimui, yra ištikimas biurokratas, pagarsėjęs irzlumu ir savo kritikams kartą pasiūlęs "atsiknisti".

Ukrainos premjeras Mykola Azarovas, kuris antradienį pareiškė atsistatydinsiantis, nusileisdamas jau ne vieną mėnesį opozicijos daromam spaudimui, yra ištikimas biurokratas, pagarsėjęs irzlumu ir savo kritikams kartą pasiūlęs "atsiknisti".

REKLAMA

66 metų politikais, Sovietų Sąjungos laikais dirbęs geologu, ištikimai tarnavo prezidentui Viktorui Janukovyčiui, tačiau buvo tapęs negailestingų opozicijos pašaipų taikiniu dėl prasto ukrainiečių kalbos mokėjimo.

Gimęs Rusijoje ir gyvenantis Ukrainoje tik nuo 9-o dešimtmečio, M.Azarovas ne kartą yra viešai pademonstravęs savo ūmų būdą.

Jis kritikavo partnerystės su Europos Sąjunga (ES) sutartį, kurią V.Janukovyčius galiausiai atsisakė pasirašyti, tačiau gyrė Ukrainai suteiktą "istorinį" Rusijos finansinės pagalbos paketą, daugelio vertinamą prieštaringai.

M.Azarovas taip pat naudodavosi socialiniu tinklu "Facebook", kad padėkotų savo šalininkams ir atsikirstų kritikams, kaltindamas opoziciją mėginant surengti "perversmą" ir pabrėždamas, jog būtina išlaikyti stabilumą - ypač reikalingą pensininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Jo šalininkai akcentuodavo didelę M.Azarovo patirtį ekonomikoje: jis yra vadovavęs Ukrainos mokesčių tarnybai ir Finansų ministerijai.

M.Azarovas vadovavo 2010 metų rinkimų kampanijai, padėjusiai V.Janukovyčiui įveikti savo pagrindinę politinę priešininkę - opozicijos lyderę Juliją Tymošenko, kuri dabar yra kalinama.

REKLAMA

Žilaplaukis, akiniuotas ir retai matomas nedėvintis kostiumo M.Azarovas pagal savo įvaizdį yra visiška priešingybė žaviajai pirmtakei J.Tymošenko, kuri nevengdavo dėvėti dizainerių sukurtų drabužių, o ilgus šviesius plaukus supindavo į neįprasto pavidalo kasą.

M.Azarovas gimė Rusijos mieste Kalugoje netoli Maskvos, o geologo išsilavinimą įgijo prestižiniame Maskvos valstybiniame universitete.

Jis persikėlė gyventi į Ukrainą 1984 metais, kai ji tebebuvo Sovietų Sąjungos respublika, ir ten vadovavo vienam geologijos institutui.

1994-aisiais jis buvo išrinktas į nepriklausomos Ukrainos parlamentą ir tapo jo biudžeto komisijos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

1996-2002 metais jis dirbo mokesčių tarnybos vadovu ir iš to laikotarpio yra prisimenamas dėl savo griežto vadovavimo stiliaus, kuris daugeliui atrodė dvelkiantis sovietine epocha.

Verslo bendruomenė tuo metu buvo nusivylusi dėl M.Azarovo kišimosi į ekonomiką.

2002-2005 metais, per V.Janukovyčiaus pirmąją kadenciją premjero poste, M.Azarovas buvo jo vicepremjeras, o 2006-2007 metais jam priklausė finansų ministro portfelis.

Kai M.Azarovas po V.Janukovyčiaus pergalės 2010 metais buvo paskirtas formuoti vyriausybę, įtakingas Ukrainos savaitraštis "Zerkalo tyžnia" rašė, kad jam gresia patekti į keblią padėtį dėl savo "sustabarėjimo, griežtumo ir lankstumo stygiaus".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leidinys pridūrė: "Jis skausmingai reaguos į bet kokią kritiką, tačiau jokia kritika negalės jo sustabdyti."

Praėjus ketveriems metams atrodo, kad kritika vis dėlto galiausiai jį sustabdė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų