REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) antradienį Vilniuje pristatė DNB LKF taurės vyrų finalo ketverto šventės formatą ir atnaujintą sutartį su LKF rėmėjais akcine bendrove „Rokiškio sūris“.

REKLAMA
REKLAMA

DNB LKF taurės vyrų finalo ketvertas vyks kovo 29–30 dienomis Panevėžio „Cido“ arenoje. Kovo 30-ąją ten pat įvyks ir finalinės DNB LKF taurės moterų rungtynės, o 29 dieną Moksleivių lygos „Visų žvaigždžių“ rungtynės.

REKLAMA

„Panevėžyje 2009-aisiais surengtas taurės finalo ketvertas paliko nuostabius įspūdžius ir atsiminimus. Tai ir buvo daugiausia lėmęs faktorius, kodėl pasirinkome Panevėžį. Tikimės, kad ir šįmet puikių įspūdžių bus daugybė. Juolab kad rengiame malonių staigmenų į areną atvykusiems žiūrovams“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Pasak M.Špoko, bilietai į šią krepšinio šventę bus pradėti platinti netrukus. Pigiausi bilietai į pusfinalius kainuos nuo 10 litų su visais mokesčiais į visos dienos rungtynes, tačiau jų skaičius bus ribotas. DNB LKF taurės finalo ketvertą tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija. Krepšininkų ir krepšininkių kovas taip pat bus galima tiesiogiai stebėti internetu portale SportoTV.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrų finalo ketverte tikrai žais šalies čempionai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas. Į kitas dvi vietas pretenduoja Prienų „Prienai“, Klaipėdos „Neptūnas“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Šiaulių „Šiauliai“, Utenos „Juventus“ ir Kėdainių „Nevėžis“. Anot M. Špoko trys LKF finalo ketverto prizininkės gaus piniginius prizus.

„Jei sekate LKL rungtynes, tai žinote, kad net ir pusfinaliuose galima laukti staigmenų. Tuo LKF taurės finalo ketvertas dar įdomesnis, daugiau intrigos. Neaišku ir kas taps čempionu. Be abejo, žinome „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ ambicijas“, – sakė LKF generalinis sekretorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009 metais Panevėžyje DNB LKF taurę iškovo „Lietuvos rytas“, kai likus dviem sekundėms Mindaugas Lukauskis pataikė fantastišką tritaškį. Šįmet M.Lukauskis atstovauja „Prienų“ komandai ir turi visas galimybes grįžti į finalą gimtojo Panevėžio arenoje. „Labai norime pakartoti 2009-ųjų istoriją“, – sakė Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo direktorius Martynas Purlys. „Mes laukiame šių varžybų ir tikimės tik pergalės“, – sakė Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Į moterų taurės finalą pretenduoja dabartinės DNB LKF taurės savininkės Vilniaus „Kibirkšties-IKI“ krepšininkės, Kauno „Aistės-LSU-Paradis”, Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos” ir Klaipėdos „Fortūna”. Prieš pristatant DNB LKF taurės finalo ketvertą, Lietuvos krepšinio federacija ir AB „Rokiškio sūris“ dar trejiems metams pasirašė bendradarbiavimo sutartį. 

REKLAMA

Džiaugiamės, kad „Rokiškio sūris“ mus rems iki 2016 metų. Mūsų tikslas – kad rinktinė patektų į olimpines žaidynes. Džiaugiamės, kad tokie stiprūs mūsų draugai", – komentavo M. Špokas. Jis prasitarė, kad trims metams bendrovė skirs 600 tūkst. litų paramos. 

„Mums malonu padėti tiems, kas garsina Lietuvos vardą visame pasaulyje. Todėl ir nutarėme sutartį pasirašyti iškart trejiems metams. Nauda bus abipusė“, - sakė AB „Rokiškio sūris“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa. Jis pasakojo, kad draugystė su krepšininkais užsimezgė dar tarybiniais metais, kai „Žalgirio" krepšininkai atvykdavo ilsėtis į bendrovei priklausančią poilsiavietę prie Sartų ežero. LKF prezidentu tapus Arvydui Saboniui draugystė atsinaujino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų