REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis antradienį susitiko su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente Daina Gudzinevičiūte. Susitikime aptartos Aplinkos ministerijos ir Tautinio olimpinio komiteto galimybės bendradarbiauti organizuojant palankiausios aplinkai sporto bazės konkursą, kas dveji metai vykstantį šalies mokinių konkursą "Sportas ir aplinka" LR Prezidento taurei laimėti ir kitus sporto renginius, kurių metu propaguojamos aplinkosaugos ir darnaus vystymo idėjos.

REKLAMA
REKLAMA

"Visų visuomenės grupių pastangos gražinti ir tausoti aplinką yra sveikintinas dalykas, o olimpines aukštumas pasiekusių sportininkų indėlis čia galėtų būti ypatingas, nes jie rodo pavyzdį mūsų jaunimui", - susitikimo metu sakė aplinkos ministras V. Mazuronis.

REKLAMA

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pristatė komiteto komisijos "Sportas ir aplinka" iniciatyvą surengti palankiausios aplinkai sporto bazės Lietuvoje konkursą ir pakvietė Aplinkos ministeriją bendradarbiauti vertinant konkurso dalyvius ir steigiant apdovanojimus nugalėtojams. Konkursas prasidėtų dar 2014 metais, o nugalėtojai būtų išrinkti 2015 m. pradžioje ir apdovanoti minint Pasaulinę aplinkos dieną 2015 m. birželio 5 d.

Ateityje toks konkursas galėtų tapti nuolatinis ir vykti kas ketveri metai. Susitikimo metu aptarta ir tai, kaip daugiau aplinkosauginio turinio suteikti nuo 1999 m. Lietuvoje kas dveji metai organizuojamam mokinių konkursui "Sportas ir aplinka".

REKLAMA
REKLAMA

Olimpiečių ir aplinkosaugininkų bendradarbiavimas visame pasaulyje turi gilias tradicijas. 1994 metais, minint Olimpinių žaidynių šimtmetį, LTOK įvardijo aplinką vienu iš svarbiausių olimpinio judėjimo prioritetu (po sporto ir kultūros). Tuo pat metu pradėta aktyviai bendradarbiauti su Jungtinių Tautų Aplinkos programa (UNEP), įsteigta LTOK komisija "Sportas ir aplinka", priimtos programos "Sportas ir aplinka", olimpinio judėjimo "Darbotvarkė 21", kas dveji metai vyksta šiems klausimams skirtos pasaulinės konferencijos (10-oji pernai rudenį vyko Sočyje).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LTOK ragintas skatinti šalis laikytis visų aplinkosauginių reikalavimų organizuojant žaidynes, o olimpiečiai kviečiami propaguoti aplinkosaugines idėjas, rodyti pavyzdį jaunimui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų