REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2014 metų Sočio olimpinėse žaidynėse JAV startuos su rekordine skaičiumi komanda. Anot Nacionalinio olimpinio komiteto (USOC), į Rusiją vyks 230 atletų, iš jų 49 jau yra laimėjęs olimpinius medalius, o 13 – olimpiniai čempionai, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

15 sporto šakų rungsis 105 moterys ir 125 vyrai, o 106 sportininkai jau turi dalyvavimo olimpiadoje patirties. Slidininkas Toddas Lodwickas bus pirmasis amerikietis, startuosiantis žiemos žaidynėse šeštą kartą. Jo kolega Billy Demongas ir kalnų slidinėjimo žvaigždė Bode Milleris dėl medalių kovos penktą kartą.

REKLAMA

B. Millerio kraityje jau penki olimpiniai medaliai, o jei iškovos dar tris, prisidės prie greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovo Apolo Antono Ohno. Pastarasis – tituluočiausias amerikietis žiemos olimpinėse žaidynėse.

Greitojo čiuožimo atstovas Shani Davisas ir snieglentininkas Shaunas White‘as tikisi laimėti auksą jau trečią kartą iš eilės. Vyriausia sportininkė delegacijoje – 45 metų akmenslydžio atstovė Curlerin Ann Swisshelm, o jauniausia – penkiolikmetė akrobatinio slidinėjimo atstovė Maggie Voisin.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų