REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip atsikratyti streso?

Turbūt ne kartą esame ištarę frazę: „Sukuosi kaip voverė rate.“ Tokį ritmą daugeliui diktuoja šiuolaikinis gyvenimo būdas, tačiau medikai sako, kad toks ritmas gali sukelti rimtus sveikatos negalavimus. Iš įtampos suraukta kakta? Šokinėjantis pulsas? Sudėtinga kvėpuoti? Vadinasi – laikas atsipalaiduoti. Pateikiame paprastus būdus, padėsiančius atsikratyti įtampos.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikščiokite. Net jei turi tik penkias laisvas minutes – išeik pasivaikščioti. Pagrindinis tikslas yra atsitraukti nuo streso šaltinio ir nusiraminti. Kelios minutės apmąstymų yra viskas ko reikia, kad galėtumėte į situaciją pažvelgti iš kitos perspektyvos.

REKLAMA

Juokitės. Juokas pastūmėja kūną kovoti su stresu ir greitai jį numalšinabei padeda atsipalaiduoti ir pripildo tavo kūną endorfinų. Moksliniai tyrimai įrodė, kad juokas stiprina imuninę sistemą ir netgi mažina skausmą.

„Raminantis maistas“. Savęs raminimas kava, šokoladu, viskiu ar kuo nors dar blogesniu dažnas, tačiau tikrai nenaudingas. Moksliniai tyrimai parodė, kad valgymo įpročiai daro didžiulę įtaką emocinei būsenai ir gerai savijautai. Stenkitės vartoti mažiau kofeino, cukraus, nikotino ir alkoholio, geriau rinkis produktus, kurie turi magnio, manoma,kad jie ramina.

Sportuokite. Sportas gali sumažinti stresą, tačiau nepersistenk, nes gali jį ir padidinti – intensyvi treniruotė skatina streso hormono kortizolio išsiskyrimą, todėl būk atsargi. Vaikščiojimas, plaukiojimas ir joga šiuo atveju tikrai geriau nei intensyvi treniruotė sporto klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų