REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Kuršių marios antradienį pasiglemžė dviejų žvejų gyvybes. Vieno jų kūnas nerastas, tačiau gelbėjimo operacija nutraukta dėl didelės srovės.

REKLAMA
REKLAMA

 

Iš viso ankstų antradienio rytą Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą apie tris įlūžusius žvejus. Nelaimė žvejus ištiko mariose 12 kilometrų nuo Klaipėdos, apie kilometrą nuo kranto iš Kairių poligono pusės.

REKLAMA

Pradėję gelbėjimo ir paieškos operaciją gaisrininkai-gelbėtojai iš properšos ištraukė du žmones. Vienas iš žvejų, suteikus jam medicinos pagalbą, išleistas namo, kitas mirė vežamas į ligoninę. Dingusio trečio asmens rasti nepavyko.

„Dėl didelės srovės Valstybės sienos apsaugos tarnybos laivo „Viesulas“ įgula ir Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai asmens skendimo vietoje pradėtus paieškos ir gelbėjimo darbus po vandeniu nutraukė“, - informavo Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų žmonių gelbėjimo operaciją Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras koordinavo ir praėjusį sekmadienį. Toje pačioje vietoje netoli Kairių poligono Kuršių mariose į ledą įlūžusių žvejų gelbėjimo operacija buvo atšaukta nelaimėlius iš vandens ištraukus netoliese buvusiems kitiems žmonėms.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja gyventojus, kad šiuo metu ant Kuršių marių ledo yra daug pavojingų properšų, ir ragina žmones būti atsargius. Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, raginama nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį ir bent apytikslę jo vietą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų