REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą ant ledo

Kiekvieną žiemą tėvai, seneliai perka vaikams pačiūžas ir veda juos į čiuožyklas. Kaip padėti mažyliui žengti pirmus žingsnius ledu?

REKLAMA
REKLAMA

Lenk medį, kol jaunas

Iš esmės pačiūžas galima pirkti vos dvejų ar trejų metų amžiaus sulaukusiam mažyliui, nes kuo jis jaunesnis, tuo lengviau mokosi judėti ledu. Tačiau ne visi vaikai yra pasirengę tokiam krūviui, mat ne visų jų kojų bei pilvo preso ir nugaros raumenys yra pakankamai išsivystę.

REKLAMA

Jeigu nepakankamai pasitikite vaiko jėgomis, skubėti neverta. Geriau pasimankštinkite su juo namuose ar kieme, mokydami paprastų pratimų: „žąsies“ žingsnelių, pritūpimų, šokinėjimo ant vienos ir abiejų kojų.

Olimpinė metodika

Pačiūžos jau nupirktos ir mažylis nekantriai laukia, kada galės jas išbandyti. Tačiau iš pradžių reikia priprasti prie naujos „ekipiruotės“ ant neslidaus paviršiaus – nuo to pradėjo ir visi olimpiniai čempionai. Pratinkitės prie pačiūžų namuose, suprantama, jos turi būti su plačia plastikine įmova. Laikas atlikti pirmuosius pratimus!

REKLAMA
REKLAMA

Tegu vaikas pastovi truputį sulenkęs kelius, rankos taip pat turi būti sulenktos ir šiek tiek pasuktos į šonus – tai čiuožėjo pozicija, paskui tegu pavaikšto po butą, pasisuka, pritupia, sukasi vietoje, net pašokinėja. Šių pratimų tikslas suformuoti pusiausvyros jausmą. O jeigu mažylis labai nekantrauja išeiti ant ledo, pasimankštinkite bent dvidešimt minučių ir tik tada keliaukite į čiuožyklą.

Kaip išsirinkti pačiūžas

Sportininkams skirtos pačiūžos yra kietesnės, o jų ašmenys pritaikyti konkretiems manevrams. Yra pačiūžų, skirtų ledo ritulininkams, čiuožikams, figūrinių, ir turistinių. Kiekvienos iš jų yra pagamintos pagal konkrečiai sporto šakai taikomus reikalavimus. Dauguma, rinkdamiesi pačiūžas, teikia pirmenybę ledo ritulio ir figūrinių modeliams. Tačiau vertėtų žinoti, kad pasivaikščiojimams, miesto čiuožykloms skirtos pačiūžos yra patogesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų