REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje kilus afrikietiško kiaulių maro grėsmei, MAXIMA griežtina lietuviškos kiaulienos priėmimo kontrolę. Apie tai prekybos tinklas jau informavo šviežios mėsos tiekėjus.

Lietuvoje kilus afrikietiško kiaulių maro grėsmei, MAXIMA griežtina lietuviškos kiaulienos priėmimo kontrolę. Apie tai prekybos tinklas jau informavo šviežios mėsos tiekėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekybos tinklas kreipėsi į šviežios mėsos tiekėjus, prašydamas jų užtikrinti tiekiamos lietuviškos kiaulienos saugumą – pateikti visus mėsos kokybę bei kilmę patvirtinančius dokumentus, laikytis švaros bei higienos reikalavimų tiek kiaulių skerdimo proceso, tiek ir produkcijos transportavimo metu.

REKLAMA

Taip pat MAXIMA artimiausiu metu kreipsis ir į Lietuvos mėsos perdirbėjų bei Lietuvos kiaulių augintojų asociaciją, prašydama bendradarbiauti ir pateikti turimą informaciją apie esamą situaciją: Lietuvos ūkiuose auginamas kiaules, produkcijos saugumą ir kokybę, apsaugos priemones, kurių ketina imtis.

Kiauliena – viena populiariausių mėsos rūšių. Kasdien jos nuperkama daugiau nei 20 tonų. O lietuviška kiauliena mūsų parduotuvėse sudaro didžią dalį visos kiaulienos pasiūlos. Norime būti visiškai tikri, kad mūsų parduotuves pasieks tik saugi, neužkrėsta ir kokybiška lietuviška kiauliena, todėl savo iniciatyva griežtiname šios mėsos priėmimo kontrolę ir imamės kitų skubių apsaugos priemonių“, - sako MAXIMA LT, UAB Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė Deimantė Mitkuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviška kiauliena ir jos gaminiai į MAXIMA prekybos tinklui priklausančias parduotuves ir mėsos išpjaustymo cechus jau ir iki šiol buvo priimami tik tiekėjams pateikus mėsos kokybę patvirtinančius sertifikatus bei mėsos kilmę įrodančius dokumentus. Sugriežtinus šviežios mėsos priėmimo kontrolę, prioritetu tampa mėsos kilmės atsekamumas – t.y. kokiame Lietuvos regione kiaulės užaugintos, kur jos buvo paskerstos ir pan.

„Jei maro išplitimo grėsmė mūsų šalyje augs iš savo tiekėjų pareikalausime ir daugiau garantijų kad mūsų parduotuves pasiekia saugi mėsa: pavyzdžiui, kad buvo atlikti papildomi produkcijos tyrimai, įrodantys, kad Lietuvoje užaugintų kiaulių mėsa neužkrėsta ir saugi vartoti“, - sako D. Mitkuvienė. Iki šiol tokių tyrimų atlikimą įrodančių dokumentų iš tiekėjų nebuvo prašoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

MAXIMA sieks ir aktyvaus bendradarbiavimo, dalinimosi informacija tiek su Lietuvos mėsos perdirbėjų bei Kiaulių augintojų asociacijomis, tiek ir su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba ir operatyviai reaguos į visos šalies mastu taikomus sugriežtinimus, jei tokių bus imtasi.

Siekdama užtikrinti šviežios mėsos, kuria prekiaujama tinklo parduotuvėse kokybę bei saugumą, MAXIMA ėmėsi ir kitų apsaugos priemonių. Mėsininkai, mėsos išpjaustymo cechų, parduotuvių šviežios mėsos skyrių darbuotojai įpareigoti savo darbo vietose griežčiau laikytis visų švaros bei higienos priemonių, tinklo kokybės ekspertai inicijuoja dažnesnes patikras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų