REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmojo Rusijoje sukurto išmaniojo telefono „YotaPhone“ su dviem ekranais, kuris buvo atkreipęs ir IT leidinių Vakaruose dėmesį, debiutą Rusijoje galima pavadinti beveik katastrofišku, praneša „Newsru.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug per mėnesį nuo prekybos šiais telefonais Rusijoje pradžios iš viso buvo nupirkta tik keli šimtai šių telefonų, sakoma pranešime. Tokius duomenis pranešė su „Evrosetj“ ir „Sviaznoj“ mažmeninės prekybos tinklais susiję šaltiniai, sakoma pranešime.

REKLAMA

„YotaPhone“ pardavimai internetu buvo pradėti praėjusių metų gruodžio 4 d. Pranešama, kad internetu šį 19 990 rublių kainuojantį telefoną maždaug per mėnesį užsisakė apie 10 000 žmonių. Tačiau mažmeninėje prekyboje „YotaPhone“ pardavinėjama itin blogai. Pasak šaltinių, iš viso iki šio laiko pavyko realizuoti tik 600 - 700 šių telefonų.

Yota Phone“ turi 2 branduolių 1,5 GHz taktinio dažnio „Qualcomm Snapdragon MSM 8960“ procesorių, 2 GB darbinės atminties, 32 GB kaupiklį, 13 MP raiškos pagrindinę fotokamerą. Telefonas veikia 4G (LTE) tinkluose visame pasaulyje, juo galima naudotis 3G ir 2G bei „Wi-Fi“ ryšio tinkluose. „Yota Phone“ valdo „Android 4.2 Jelly Bean“ operacinė sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Abiejų telefono erkanų įstrižainės ilgis vienodas – 10,9 cm, tačiau vienas iš jų yra pagrindinis, o kitas – pagalbinis. Pagrindinis – LCD technologijos – įrengtas priekinėje telefono korpuso dalyje, jis yra spalvinis, 1280 x 720 taškų raiškos ir sensorinis.

Antrasis – monochrominis, įrengtas užpakalinėje korpuso dalyje. Šis ekranas naudoja elektroninio rašalo technologiją, kaip ir populiariosios „Amazon Kindle“ elektroninių knygų skaityklės ar tos pačios paskirties kitų gamintojų įrenginiai. Tokie ekranai naudoja labai nedaug energijos, be to, ji vartojama tik ekrane rodomam vaizdui pakeisti. Kai „puslapiai neverčiami“, e. rašalo technologijos ekranui elektros energijos nereikia.

Pagalbinį „Yota Phone“ ekraną siūloma naudoti žinutėms ir el. pašto laiškams, socialinių tinklų pranešimams bei atnaujinimams, naujienos iš interneto rodyti. Jį taip pat galima naudoti kaip nuotraukų rėmelį, kuriame nuolat rodomas pasirinktas atvaizdas. „YotaPhone“ telefonai surinkinėjami Kinijoje, visos jų detalės pagamintos ne Rusijoje. Rusiškas tik „YotaPhone“ dizainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų