REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Paskutinę tarptautinio senjorų teniso turnyro „Vilniaus taurė 2014“ dieną lietuviams įvairiose amžiaus kategorijose pavyko triumfuoti ir individualiose, ir dvejetų varžybose. Per 15 mačų, kuriuose jėgas išbandė lietuviai, pergales iškovojo 9 mūsų šalies atstovai. Paskutinę turnyro dieną iš viso buvo sužaisti 26 mačai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos sportininkai šiame antrosios kategorijos ITF turnyre iškovojo 11 apdovanojimų. Vienetų varžybose iškovotos 2 pirmosios ir 1 antroji vieta. Žaisdami dvejetuose lietuviai laimėjo 4 pirmąsias ir 5 antrąsias vietas.

REKLAMA

Puikiai turnyras susiklostė Gabrielei Lencinai. Ji 35-mečių moterų varžybų finale 7:6 (1), 4:6 įveikė Baltarusijos atstovę Aleną Kondryną.

Gabrielė taip pat nugalėjo ir dvejetų varžybose. Ji kartu su Egle Jurkevičiene nesunkiai nukeliavo iki finalo, kuriame turėjo žaisti su Katsiaryna Hrykanava ir jau minėtąja A. Kondryna. Visgi pastaroji, žaisdama vienetų finale su G. Lencina, patyrė kelio traumą ir dvejetų finale techninė pergalė buvo įrašyta lietuvėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu patenkinta pasiektu rezultatu. Praėjusiais metais debiutuodama senjorų turnyre likau antra, todėl visuomet džiugu žengti laipteliu aukščiau. Vienetų finale baltarusė patyrė traumą, dėl kurios negalėjo tęsti mačo. Vis tik manau, kad A. Kondryną būčiau įveikusi bet kokiu atveju, – kalbėjo G, Lencija. – Džiugu, kad tokie turnyrai paskatina į kortus vėl žengti tokius žaidėjus kaip Arūnas Rozga, Dainius Diržauskas ar Vidmantas Dalamakas. Jeigu bus galimybė, šiame turnyre norėčiau dalyvaut ir kitąmet“.

Tenisininkė pasidžiaugė, kad turnyras vyko puikiomis sąlygomis. „Kai pagalvoji, kokiomis sąlygomis teko žaisti ir treniruotis mano kartos mėgėjams ar sportininkams, pamatai akivaizdų progresą. Dabar mūsų jaunieji tenisininkai turi viską, ko reikia siekiant aukštų rezultatų“, - kalbėjo 2 titulus iškovojusi G. Lencina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau moterų 45 metų amžiaus grupės varžybose nugalėtoja tapo akių ligų gydytoja iš Šilutės Renata Steponkienė.

Tarp vyrų vienetų varžybose solidžiausiai turnyre pasirodė V. Dalamakas. Lietuvio pergalingas žygis 60-mečių kategorijos turnyre nutrūko tik pasiekus finalą. Jame mūsų tautietis 6:1, 6:2 buvo priverstas pripažinti suomio Mikko Horsmos pranašumą.

Dvejetų varžybose pergales vyrų tarpe šventė jungtiniai lietuvių, estų ir rusų duetai. 65-erių metų kategorijoje aukščiausios prabos apdovanojimais džiaugėsi Petras Vozbutas ir Jakovas Atrohovas, finale 7:5, 6:4 įveikę vokietį Hansą-Peterį Balke'ą ir olandą Adamą Zdzislawą Stoltmanną.

REKLAMA

Lietuviškomis spalvomis spindėjo 40-mečių finalas. Jame estas Renne Buschas ir A. Augūnas 7:6, (5), 6:4 palaužė teniso akademijos trenerio Juliaus Nenartavičiaus ir Tomo Čeledino duetą.

Dar 4 lietuviai tenkinosi dvejetų turnyruose iškovotais sidabro medaliais. D. Diržauskas ir A. Rozga 35-mečių finale 4:6, 6:7 (5) nusileido estams Kristjanui Pakkui ir Markko Sojonenui. Tuo metu Paulius Bortkevičius ir V. Dalamakas 55 metų kategorijos finale 6:7 (4), 0:6 pralaimėjo kitam estų duetui – Margusui Metsanurmui ir Alarui Milkui.

45-erių metų amžiaus grupėje Tado Tarasevičiaus ir Latvijos neurochirurgo Egilio Valeinio bei italų Francesco Mantegazza ir Mario Pastore sutarimu finalas nebuvo žaidžiamas.

REKLAMA

Tai buvo jau ketvirtasis „Vilniaus taurės“ senjorų turnyras. Per keturias dienas SEB arenos teniso kortuose įvyko 373 susitikimai. Lietuviai sužaidė 224 mačus, kuriuose iškovojo 90 pergalių. Turnyre dalyvavo daugiau nei 200 sportininkų iš 18 užsienio valstybių. Mūsų šaliai šiose varžybose atstovavo per 100 tenisininkų.

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas teigia, kad ketvirtasis turnyras pateisino visus organizatorių lūkesčius. „Manėme, kad intensyvus turnyro tempas gali atnešti tam tikrų nepatogumų dalyviams, tačiau sukaupta panašių renginių patirtis leido viską įgyvendinti pagal iš anksto sudarytą planą. Buvome nusiteikę realistiškai, tačiau su palengvėjimu galime konstatuoti, kad turnyras viršijo mūsų lūkesčius, - kalbėjo LTS vadovas. - Turint omenyje tai, kokie pajėgūs tenisininkai atvyko iš užsienio, lietuvių pasirodymą vertinu puikiai. G. Lencina iškovojo pergales vienetų ir dvejetų varžybose, V. Dalamakas pasiekė finalą, kiti lietuviai taip pat užėmė aukštas vietas. Tikrai nėra taip, kad svečiai iš užsienio atvažiuoja, mus nugali, o mes liūdime.“

Pasak R. Grušo, svečių ir oficialių asmenų atsiliepimai apie turnyrą Vilniuje yra patys geriausi. „Iš dalyvių komplimentų susilaukėme ne veltui – po vienu stogu turime kokybiškus teniso kortus, viešbutį, restoraną. Tarptautinė teniso federacija šiam turnyrui šiemet suteikė aukštą antrąją kategoriją. Iš viso jų yra penkios, todėl toks aukštas reitingas taip paprastai neduodamas, - sakė pašnekovas. - Kiekvienas kokybiškas renginys reikalauja didžiulių sąnaudų. Norint surengti tokios arba pirmosios kategorijos turnyrus reikalingos nemažos investicijos, tačiau nauda teniso plėtrai taip pat didžiulė. Paraišką dėl kitų metų turnyro organizavimo privalome pateikti jau netrukus. Tikimės, kad kitas turnyras turės aukščiausią – pirmą kategoriją.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų