REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Referendumą dėl žemės pardavimo užsieniečiams draudimo organizuojantys piliečiai veikia prieš Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą (ES) sutartį, sako europarlamentaras konservatorius Vytautas Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

"Tas pavojingasis referendumas, kuriame galų gale Konstitucinis Teismas pasakė tai, ką mes bandėme sakyti anksčiau, o referendumo šalininkai bandydavo išsisukinėti, kad čia ne prieš Europos Sąjungą. Aišku, kad čia prieš Europos Sąjungą, tai prieš mūsų sutartį", - šeštadienį Vilniuje vykstančiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdyje sakė V.Landsbergis.

REKLAMA

"Tai štai dualizmas - referendumo klasta galų gale įvardyta, kad tai yra prieš mūsų buvimą Europos Sąjungoje", - pridūrė jis.

Penktadienį Konstitucinis Teismas paskelbė, kad Lietuvoje negali būti tokių Konstitucijos pataisų, kuriomis būtų paneigti Lietuvos narystės ES įsipareigojimai. Tai reiškia, kad referendumas dėl draudimo žemę parduoti užsieniečiams būtų antikonstitucinis, rašo portalas 15min.lt.

Iniciatyvinė grupė siūlo surengti privalomąjį referendumą dėl trijų Konstitucijos straipsnių keitimo - sumažinti reikalavimus referendumui surengti ir uždrausti žemės pardavimą užsieniečiams bei juridiniams asmenims.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų