REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Japonijos premjeras Shinzo Abe (Šindzas Abė) teisino jo šalyje vykdomą delfinų medžioklę ir ragino pasaulį suprasti, kad ši prieštaringai vertinama tradicija yra kultūros dalis, taip pat padedanti finansiškai išsilaikyti žvejų bendruomenėms.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet rengiama delfinų medžioklė, per kurią Taidži kaimo gyventojai suvaro šimtus šių gyvūnų į uždarą įlanką ir juos išskerdžia, vėl išprovokavo kritiką visame pasaulyje, kai JAV ambasadorė Japonijoje Caroline Kennedy (Kerolain Kenedi) socialiniame tinkle „Twitter“ anksčiau šį mėnesį paskelbtoje žinutėje išsakė susirūpinimą dėl tų skerdynių „nežmoniškumo“.

REKLAMA

Tačiau Sh.Abe gynė tradicinę medžioklę.

„Delfinų medžioklė, vykstanti Taidži miestelyje, yra senovinis žvejybos metodas, įsišaknijęs jų kultūroje ... ir padedantis jiems pragyventi“, – premjeras sakė televizijai CNN, duodamas interviu, kuris penktadienio vakarą buvo įkeltas į šio transliuotojo tinklalapį japonų kalba.

„Tikiuosi, kad tai suprasite“, – pridūrė jis, pažymėdamas, kad yra susipažinęs su minimos medžioklės kritika.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienoje šalyje ir regione esama gyvenimo ir kultūros veiklų bei ypatybių, paveldėtų iš protėvių, – aiškino Sh.Abe. – Savaime suprantama, man atrodo, jog tai reikėtų gerbti.“

Tarptautinės aplinkosaugos organizacijos „Sea Shepherd“ aktyvistų nufilmuoti Taidži delfinų medžioklės vaizdai atsidūrė pasaulio dėmesio centre 2010 metais, kai buvo parodyti „Oskarą“ pelniusiame dokumentiniame filme „Įlanka“ (The Cove).

Tų medžioklių gynėjai sako, kad šis metodas yra tradicinis, ir pabrėžia, jog medžiojami delfinai nėra nykstantys. Panašios pozicijos laikosi ir Japonijos vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jų, Vakarų šalių skelbiami protestai yra veidmainiški, ignoruojantys faktą, jog daug daugiau karvių, kiaulių ir avių paskerdžiama dėl mėsos, siekiant patenkinti tarptautinę paklausą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų