REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompiuterių rinka pamažu traukiasi, nes tarp vartotojų vis populiaresni tampa išmanūs telefonai ir planšetės, rašo cnbc.com. Tai verčia technologijų kompaniją milžinę „Microsoft“ permąstyti savo strategiją ir produkciją.

REKLAMA
REKLAMA

Technologijų rinkos tyrimus atliekančios kompanijos IDC ir „Gartner“ skaičiuoja, kad praėjusiais metais kompiuterių rinka susitrauke net 10 proc. vienetų. Ir tai yra didžiausias rinkos susitraukimas per visą istoriją.

REKLAMA

„Microsoft“ turi suprasti, kad pasaulyje kompiuteriai pamažu praranda populiarumą ir ateitis priklauso tiems įrenginiams, kurie veikia įvairiose platformose“, – naujienų portale cituojamas rinkos specialistas Edas Maguire‘as.

Kompanija visai neseniai paskelbė, kad neilgai trukus, balandį, bus pristata naujoji operacinė sistema – „Windows 9“. Specialistai tikisi, kad ši operacinė sistema veiks ir bus ją galima sinchronizuoti su vartotojo turima planšete, kompiuteriu ir išmaniuoju telefonu.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nereikėtų kompanijos visiškai nuvertinti. Jau dabar egzistuoja debesų kompiuterijos programos. Pavyzdžiui, „Windows Azure“ ar „Office 365“.

„Kartu su „Microsoft“ keliami tikrai dideli lūkesčiai – tikimės, kad kompanija eis koja kojan kartu su inovacijomis“, – kalbėjo E. Maguire‘as.

Be to, naujienų portalas primena, kad kompanijai apskritai dabar yra lūžinis laikotarpis. Vis dar ieškoma, kad galėtų pakeisti „Microsoft“ kompanijos vadovą – Steve‘ą Ballmerį.

„Manau, kad kompanijai tikrai laikas pažiūrėti į save iš šalies. Manau, kad vartotojai tikisi permainų ir intensyvesnio judėjimo į priekį“, – naujienų portalui sakė technologijų rinkos specialistas.

Cnbc.com duomenimis, praėjusiais metais „Microsoft“ uždirbo 24,52 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų