REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šį vakarą startuosiančiam žiemos raliui „Halls Winter Rally“, sinoptikams prognozuojant idealias oro sąlygas, organizatoriai laukia didelio žiūrovų antplūdžio. Žiemos ralio organizatoriai, siekdami užtikrinti saugų renginį, prašo visų laikytis atsargumo priemonių, o ypač nevaikščioti ant užšalusių vandens telkinių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba matavo ledo storį vandens telkiniuose, kurie patenka į 14 –os žiemos ralio greičio ruožų ribas.

REKLAMA

Pasak Utenos APGV parinkties užtikrinimo skyriaus vado Rolando Vilčinsko, nors už lango termometras rodo 12 laipsnių Celsijaus žemiau nulio, o tam tikrose užšalusių vandens telkinių vietose ledo storis siekia 20 centimetrų, tačiau ralio metu reikėtų vengti lipti ant užšalusių ežerų ir kūdrų.

„Visų pirma, kiekvienas ežeras ar kitas vandens telkinys turi savo apgaulingas vietas, kuriose ledo storis gali būti daug mažesnis. Kiekvienas iš jų turi savo paversmių, ištekėjimų, o būtent tose vietose ledas gali būti plonesnis. Jei vieną žmogų jis gali atlaikyti, tai tokiose vietose susitelkus didesniam žmonių kiekiui kyla didelė rizika įlūžti“, - sakė R. Vilčinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip saugią alternatyvą Utenos APGV parinkties užtikrinimo skyriaus vadas rekomenduoja judėti šalia telkinių, apeinat juos. O vis dėlto įvykus nelaimei ar ją pastebėjus, prašo iš karto skambinti pagalbos telefonu 112 ir apie tai informuoti pareigūnus.

Taip pat Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba gyventojams primena, kad seniai neeksploatuotos, įšalusios krosnys kaista ne taip greitai, kaip kūrenant jas kasdien. Todėl kaitinti jas reiktų palaipsniui, neperkaitinant.

Pasak Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyresniojo inspektoriaus Audriaus Boliso, jei patys savininkai neturi tokios galimybės, tai galima būtų to paprašyti draugų ar šalia gyvenančių kaimynų. Jo teigimu, dvejus metus iš eilės Zarasų rajone buvo kilę po vieną gaisrą, kai retai lankomose sodybose žmonės apsistojo po dalyvavimo žiemos, perkūreno ilgą laiką nekūrentas krosnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Halls Winter Rally“ varžybų dieną žiūrovų saugumu rūpinsis daugiau nei 300 saugos darbuotojų. Viešajai tvarkai palaikyti papildomai numatoma 160 pareigūnų, dirbsiančių žiūrovų zonose, ir apie 30 policijos postų greičio ruožuose, kurie pagelbės varžybų organizatoriams, teisėjams prižiūrėti greičio ruožus lenktynių metu. Trasose budės greitosios bei priešgaisrinės pagalbos ekipažai.

50 dalyvių ekipažų pajudės jau šį vakarą 19 val. nuo Utenos daugiafunkcio sporto centro, kur jiems bus duotas iškilmingas „Halls Winter Rally“ startas. Oficialus renginio puslapis – www.hallswinterrally.lt. Gyvai lenktynininkų rezultatus bus galima sekti naujienų portale DELFI.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų