REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Intel“ pranešė pradėjusi tiekti rinkai savo pirmuosius kompaktiškus NUC (Next Unit of Computing) tipo stalinius minikompiuterius, naudojančius „Bay Trail“ platformą.

REKLAMA
REKLAMA

Bazinę NUC modifikaciją sudaro pagal 22 nm technologiją pagamintas 2,7 GHz dažnio 2 skaičiavimo branduolių procesorius „Celeron N2820“ su integruotu grafiniu branduoliu. Maksimali jo išsklaidomos šiluminės energijos reikšmė (TPD) - 7,5 W, vidutinė - 4,5 W.

REKLAMA

 

NUC turi „Wi-Fi“ (b/g/n) ir „Bluetooth 4.0“ belaidžio ryšio modulius, 3 USB jungtis (viena iš jų - USB 3.0 standarto), „Ethernet“ ir HDMI sąsajas. Kompiuterio dydis - 116,6 x 112 x 51,5 mm, energija tiekiama per išorinį tinklo adapterį.

NUC pagrindinėje plokštėje yra vienas DDR3L SODIMM lizdas, leidžiantis naudoti iki 8 GB darbinės atminties. Taip pat yra galimybė įdiegti 2,5 colių kaupiklį: įprastinį iki 9,5 mm storio kietąjį diską arba SSD kaupiklį.

Pasak „Intel“ atstovų, bazinės konfigūracijos NUC be darbinės atminties modulio, kaupiklio ir operacinė sistemos kainuoja 140 JAV dol. Modelis su 2 GB darbinės atminties ir 250 GB kietuoju disku pirkėjui atsieis apie 240 dolerių, o „Windows 7“ arba „Windiows 8.1“ licenzija kainą padidins dar apie 100 - 140 dol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų