REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rimtas pareiškimas: užsimota bausti sekso pirkėjus, o ne prostitutes

Ar tokie pokyčiai leistų efektyviau kovoti su šia problema?

Europos Parlamento Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto nariai ketvirtadienį pasiūlė bausti sekso pirkėjus.

Europos Parlamento Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto nariai ketvirtadienį pasiūlė bausti sekso pirkėjus.

REKLAMA

Jų nuomone, tai leis veiksmingiau kovoti su prostitucija. Europarlamentarai su nerimu pažymi, kad dėl skurdo ir ekonominių sunkumų vis daugiau moterų ir mergaičių priverstos užsiimti prostitucija.

EP komitetas mano, kad geriausias būdas kovoti su prostitucija yra vadinamasis Šiaurės šalių modelis, pagal kurį baudžiamoji atsakomybė taikoma sekso pirkėjams, o ne prostitutėms. Pagal šį modelį prostitucija vertinama kaip žmogaus teisių pažeidimas ir smurto prieš moteris atmaina.

ES šalys turėtų stiprinti kovą su prekyba žmonėmis, pažymima teisiškai neįpareigojančioje EP rezoliucijoje. Europos Komisijos duomenimis, 62 proc. žmonių pardavimo atvejų yra susiję su seksualiniu išnaudojimu, o 96 proc. tokio išnaudojimo aukų yra moterys ir mergaitės.

Kartu europarlamentarai pabrėžia būtinybę šviesti visuomenę ir padėti seksualinio išnaudojimo aukoms vėl į ją integruotis. Jie ragina visas ES šalis numatyti programas, skirtas padėti prostituciją patyrusioms moterims rasti kitų būdų užsidirbti.

REKLAMA
REKLAMA

Šiam tikslui valstybės turi sutelkti ir nevyriausybines organizacijas, policiją, taip pat medicinos bei socialinės pagalbos tarnybas, pažymi Europos Parlamentas.

REKLAMA

Rezoliucijai pritarė 14 komiteto nariai, nepritarė 2, o susilaikė 6. Visas Parlamentas dėl jos balsuos kovo 10–13 d. Strasbūre vyksiančioje plenarinėje sesijoje.

„Džiaugiuosi, kad Europos Parlamento komitetas pareiškė savo poziciją dėl šio vis labiau plintančio reiškinio tuo metu, kai kelios ES valstybės svarsto būdus jį sumažinti“, – po balsavimo sakė EP pranešėja Mary Honeyball.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų