REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 7–23 dienomis Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse Lietuvos aprangą vilkės ir mūsų šalies garbę gins devyni sportininkai. Rekordinis dalyvių skaičius džiugina Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentę Dainą Gudzinevičiūtę: „Tai žingsnis į priekį, tikėkimės, kad jų bus daugiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vykdomajame posėdyje ketvirtadienį oficialiai patvirtinta, kad Lietuvai Sočyje atstovaus biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas, slidininkai Ingrida Ardišauskaitė ir Vytautas Strolia, kalnų slidininkai Ieva Januškevičiūtė ir Rokas Zaveckas, greitojo čiuožimo atstovė Agnė Sereikaitė bei dailiojo čiuožimo pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas.

REKLAMA

„Jei jie pasirodys savo lygiu, jau bus gerbiami. Lygis šių sportininkų nėra pats aukščiausias. Daugiausia tikimės iš dailiojo čiuožimo poros, galbūt iš A. Sereikaitės. Visi mūsų sportininkai jauni. Olimpinis principas. Svarbu dalyvauti ir nugalėti save. Svarbu, kad jie parodytų tą rezultatą, kurį gali, galbūt šiek tiek geresnį. Tuomet visi būsime patenkinti“, – teigė D. Gudzinevičiūtė.

– Tai premijoms skirtų 200 tūkst. litų užteks?

– Na, sutaupysime, bus gerai. Bet jei nesutaupysime, būsime taip pat labai patenkinti (juokiasi).

– Gal turite žinių, ar dailiojo čiuožimo šokėja Inga Janulevičiūtė dar turi vilčių?

– Teorinė galimybė dar yra, bet praktinė mažėja.

– Kalbant apie terorizmo grėsmę, kokių priemonių imasi LTOK?

– Negalime imtis jokių papildomų priemonių, nes saugumą užtikrina organizatoriai. Apsaugos skirti negalime. Organizatoriai tvirtina, kad saugumas bus užtikrintas. Sočyje nieko neįvyko, tikimės, kad nieko neįvyks. Galbūt kalbėsime su mūsų saugumo tarnybomis, galbūt bus koks nors instruktažas.

REKLAMA
REKLAMA

– 9 žmonės žiemos olimpiadoje – ar tai atgimimas?

– Tai žingsnis į priekį. Ir tai pirmas žingsnis, galbūt turėsime daugiau ir daugiau. Siekiame populiarinti žiemos sportą. Žiemą norinčiųjų slidinėti nemažai. Šiek tiek keista, kad žiemos sporto šakos ne tokios populiarios kaip Latvijoje ar Estijoje.

– Per Turino olimpiadą buvo kalbėta, kad snieglentės ir kitos mums kol kas egzotinės sporto šakos bus pradėtos vystyti Ignalinoje. Kodėl jų iki šiol nėra?

– Tai klausimas federacijai. Nes sporto šakos plėtra federacijos reikalas. Tačiau turime dvi naujas federacijas, kurios prašo priimti į olimpinę šeimą. Tai – rogučių sportas, bobslėjaus ir skeletono federacijos. Kol kas jos negali būti priimtos dėl mūsų įstatų, tarptautinių federacijų reikalavimų. Norinčių yra ir mes jas palaikysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kur galėtų būti jų bazė?

– Ne mes tai kuriame, o federacija. Turi turėti sportininkus ir materialinę bazę. Mano žiniomis, to Lietuvoje kol kas nėra, bet yra Latvijoje, prie šiaurinės sienos. Galbūt tai bus nauja Lietuvos krytis. Kaip ir Šiauliai geriausiai vysto BMX dviračių sportą, nes Latvijoje prie sienos yra aukšto lygio sportininkų ir ši sporto šaka išvystyta.

– Prieš olimpines žaidynes kyla organizacinių rūpesčių?

– Planavimas vyksta arti septynerių metų. Viešbučiai rėmėjams, mūsų atstovams buvo užsakinėjami prieš kelis metus. Dabar merginoms, kurios užsiima akreditacijomis, viešbučiais, kelionėmis, pats darbymetis. Mūsų koridoriai užkrauti lagaminais, krepšiais... Liko nedaug.

REKLAMA

– Prieš savaitę gavote grasinantį laišką. Ar atsakėte ką nors siuntėjui?

– Paprastai, kad būtų atsakytas, jis turi būti pasirašytas ir su aiškiu tikslu ar klausimu, ar prašymu. Šis laišas keistas. Nemanau, kad atsakinėsime. Tai elektroninis laiškas, o į tokius atsakymas nėra privalomas.

– Nuotrauka – iš Volgogrado teroro akto?

– Negaliu pasakyti. Galbūt įdėta tik kokiam pagasdinimui. Prie nuotraukos jokio prierašo nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų