REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rusija nesikiš į įnirtingus antivyriausybinius protestus Ukrainoje ir mano, kad šios šalies vadovybė ras išeitį iš susidariusios padėties, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

 Rusija nesikiš į įnirtingus antivyriausybinius protestus Ukrainoje ir mano, kad šios šalies vadovybė ras išeitį iš susidariusios padėties, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes nemanome turintys teisę kokiu nors būdu kištis į mums broliškos Ukrainos vidaus reikalus. Tai neleistina, Rusija to nedarė ir nedarys“, – sakė D.Peskovas interviu, kuris ketvirtadienį paskelbtas dienraščio „Komsomolskaja pravda“ interneto svetainėje.

REKLAMA

„Bet kokie sprendimai, kurie priimami Kijeve, yra suverenūs ir juos priima tos šalies vadovybė demokratinių procesų rėmuose. Kišimasis, įtakos darymas pasitelkus vienokius ar kitokius politinės vadybos instrumentus – mūsų nuomone, tai neleistina“, – pabrėžė V.Putino atstovas spaudai.

Pats Rusijos vadovas dar nekomentavo pastarųjų kruvinų susirėmimų Kijeve, per kuriuos žuvo penki protestuotojai, keturi iš jų, kaip skelbiama, nuo šautinių žaizdų, o milicijos specialiosios pajėgos prieš demonstrantus pasitelkė ašarines dujas, kurtinamąsias granatas bei gumines kulkas.

REKLAMA
REKLAMA

Protestai Ukrainoje prasidėjo lapkritį, kai prezidentas Viktoras Janukovyčius, spaudžiamas Rusijos, atsisakė pasirašyti sutartį dėl glaudesnių ryšių su Europos Sąjunga.

Mainais V.Putinas pasiūkė Kijevui susitarimą dėl 15 mlrd. JAV dolerių finansinės pagalbos.

D.Peskovas interviu pažymėjo, kad „Rusija ir Ukraina – dvi broliškos valstybės“, ir Kremlius „labai įdėmiai, su nerimu, o kartais – su skausmu“, stebi įvykius Ukrainoje, tačiau neabejoja, jog prezidentas Viktoras Janukovyčius ras išeitį iš susidariusios padėties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maskvoje neabejojama, kad Ukrainos vadovybė puikiai žino, ką daryti“, – pabrėžė V.Putino atstovas spaudai.

„Mes įsitikinę, kad Kijeve žino, ką daryti, ir ras geriausią atomazgą, kad būtų normalizuota situacija ir viskas grįžtų į taikias vėžes“, – sakė jis.

Maskva dėl susirėmimų Kijeve apkaltino opoziciją ir Vakarus, o Rusijos užsienio reikalų viceministras Grigorijus Karasinas trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė, kad „Ukrainos teisėta valdžia susiduria su kišimusi iš užsienio į jos vidaus reikalus“, turėdamas galvoje ES ir JAV pareiškimus.

REKLAMA

D.Peskovas interviu skundėsi, kad „Kijeve dirbantys užsienio valstybių pasiuntiniai kalba apie tai, ką turi daryti valdžia Ukrainoje, iš kur ji turi išvesti vidaus kariuomenę, iš kur išvesti policiją ir t.t.“.

„Mes, žinoma, apgailestaujame ir piktinamės, kai tampa akivaizdus kišimasis iš išorės į tuos vidaus procesus, kurie vyksta Kijeve... Tai yra kai tokiu būdu iš svetur nurodinėja, ką daryti. Žinoma, mums tai visiškai nesuvokiama istorija. Ir, žinoma, mes negalime tam pritarti, tai veikiau kelia mums pasipiktinimą“, – pabrėžė Rusijos prezidento atstovas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų