REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Supuojant kūdikėlį sunku įsivaizduoti, kad kadanors šis mažylis užaugs, pats ims bėgioti, o ant rankų jį išlaikyti taps sunku... Ši diena ateis nepastebimai greitai, tačiau jau dabar galima numatyti, koks bus jūsų vaiko ūgis bei svoris jam ūgtelėjus bei kokio ūgio jis bus suaugęs. Siūlome kelias paprastas skaičiavimo formules.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis europiečių vaikų nuo 2 iki 12 metų ūgis: (Vaiko amžius (metais) padaugintas iš 6) + 77

REKLAMA

Ši formulė tinkama tiek berniukams, tiek mergaitėms iki 12 metų, nes būtent nuo šio amžiaus ryškėja lytinio brendimo sąlygoti skirtumai. Žinoma, tai labai abstraktus skaičiavimas, tačiau tokia formule lengva pasinaudoti, jeigu turite įtarimų, kad jūsų vaikas vystosi nenormaliai, kad jo ūgis pernelyg mažas ar didelis.

Vidutinis europiečių vaikų ir kūdikių svoris nuo 3 mėnesių iki 12 metų: Nuo 3 mėnesių iki 1 metų: (amžius (mėnesiais) + 9)/ padalinkite iš 2. Nuo 1 iki 6 metų: (amžius (metais) padaugintas iš 2) + 8. Nuo 7 iki 12 metų: (amžius (metais) padaugintas iš 7) - 5 ) / padalinkite iš 2.

REKLAMA
REKLAMA

Šios skaičiavimo formulės taip pat abstrakčios, tačiau, jeigu nuokrypis didelis, tai verta pasitarti su šeimos gydytoju, įdėmiau stebėti vaiko elgesį, valgymo įpročius. Jeigu svoris pernelyg didelis, galbūt reiktų pareguliuoti atžalos mitybą, paskatinti lankyti sporto būrelį. Atkreipkite dėmesį ir į mažą svorį, tai gali būti susiję su įvairiomis ligomis, taip pat psichologinėmis problemomis - pastebima, kad mergaitės nuo valgymo sutrikimų kenčia sulaukusios vos 6-10 metų.

Jūsų atžalos ūgis suaugus: Berniukas: (tėčio ūgis centimetrais + mamos ūgis centrimetrais + 13) / padalinkite iš 2. Mergaitė: (tėčio ūgis centimetrais -13 + mamos ūgis centrimetrais) / padalinkite iš 2.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų