REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje sulaikyta stambi kvaišalų platintojų grupuotė

Įtarimai pareikšti 16 asmenų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai realizavo sudėtingą ir didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl uostamiestyje veikiančios organizuotos nusikalstamos grupuotės veiklos.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai realizavo sudėtingą ir didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl uostamiestyje veikiančios organizuotos nusikalstamos grupuotės veiklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per 2013–2014 metais atliktą stambią ONTB operaciją sulaikyti ne tik tiesioginiai narkotinių ir psichotropinių medžiagų platintojai ir vartotojai, bet ir šią neteisėtą verslą organizavę bei kontroliavę nusikalstamos grupuotės nariai. Policijos pareigūnų duomenimis, tai viena iš sėkmingiausių pastarųjų metų Klaipėdos miesto teisėsaugininkų operacijų, nukreiptų prieš heroino platinimą kontroliuojančias Klaipėdos apskrities organizuotas nusikalstamas grupuotes.

REKLAMA

Įtariama, kad šios organizuotos nusikalstamos grupuotės nariai kontroliavo heroino ir kitų narkotinių (psichotropinių) medžiagų neteisėtą apyvartą, didesniais kiekiais perduodavo jas su grupuote susijusiems kvaišalų perpardavinėtojams, kurie mažesniais kiekiais parduodavo juos tiesioginiams platintojams ir vartotojams. Dabartinėje ikiteisminio tyrimo stadijoje įtarimai dėl neteisėtos narkotikų apyvartos pareikšti 16 asmenų. 13 iš jų įtariami narkotikų, taip pat dideliais kiekiais, platinimu. Šiuo metu 10 organizuotos nusikalstamos grupuotės narių ir su grupuote susijusių asmenų suimta, tarp suimtųjų – ir sutuoktinių pora. Tyrimas tęsiamas, byloje planuojama sulaikyti ir daugiau įtariamųjų, sulaikytiems asmenims pareikštų įtarimų mastas gali didėti. 2014-01-15 Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai uostamiestyje sulaikė nusikalstamos veiklos organizatorius. Sulaikymo operacijoje dalyvavo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie LR VRM pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai. Įtariamiesiems inkriminuojama baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė – įtariama, kad jie iš anksto susitarė platinti narkotines medžiagas ir vykdė nusikaltimus pasidaliję veiklos sritis. Iš neteisėtos apyvartos paimti dideli heroino, kokaino bei kanapių ir jų dalių kiekiai. Policijos operacijos metu nutraukta septynių narkotinių medžiagų platinimo „taškų“ veikla Naujakiemio g., Debreceno g., Mokyklos g., Technikos g., Žalgirio g., Sulupės g. bei Baltijos pr. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS). Prokuroro sprendimu apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į įtariama nusikalstamu būdu gautas lėšas (apie 25 000 Lt) ir automobilius „MB“ bei „Audi“, kurie buvo įsigyti kitų asmenų vardais. LR BK 260 str. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų