REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keliones daugelis įsivaizduoja kaip vietos pakeitimą horizontalioje plokštumoje. Tačiau keliauti galima ir daugybe kitokių būdų. Netradicinių kelionių organizatoriai juos pristatys šį savaitgalį Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje tarptautinėje turizmo, laisvalaikio ir sporto parodoje „ADVENTUR 2014“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes parodos dalyviams pasiūlysime pakeliauti ne tik horizontale, bet ir vertikale, ir supažindinsime juos su galimybe pažvelgti į Lietuvą iš paukščio skrydžio“, - teigia VšĮ „Žmogus paukštis“ atstovė Irma Jančiukienė.

REKLAMA

Organizacija šiemet pristatys keliones ultralengvu vokiečių gamybos malūnsparniu „CALIDUS“. Be keleivių jo svoris siekia vos 260 kilogramų, o vienu metu juo skristi gali du žmonės – keleivis ir pilotas.

„Nestandartinių kelionių mėgėjams siūlome pažintinį skrydį, kurio metu norintieji galės pabandyti pavaldyti malūnsparnį patys, mat jame yra įdiegta dvigubo valdymo sistema. Žinoma, tai visiškai saugu, nes pagrindinis pilotas yra patyręs, kvalifikuotas instruktorius. Beje, užburti skrydžio gali užsiregistruoti į kursus, juos lankyti ir gauti piloto licenziją. Tokie kursai trunka visą vasarą“, - sako I. Jančiukienė.

REKLAMA
REKLAMA

Galvas pakelti privers ir LITEXPO aplankysiantys dinozaurai. Klaipėdos rajone, Radailių kaime, eančiame „Dinozaurų parke“ šiuo metu yra 37 natūralaus dydžio judantys ir riaumojantys dinozaurai, kuriuos apžiūrėti galima einant pusantro kilometro ilgio taku. Tiesa, už lango spaudžiant šaltukui parkas lankytojų neaptarnauja.

„Parodos lankytojus pakviesime į kelionę laiku – 65 mln. metų atgal, kai gyveno dinozaurai. Nors jų transportavimas yra pakankamai sudėtingas, į parodą atsivešime du judančus ir riaumojančius dinozaurus. Vienas bus 5 metrų ilgio ir 2 metrų aukščio, o kitas – 3 metrų ilgio ir 1,8 metrų aukščio“, - pažada A. Aušra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi parodos lankytojams bus pasiūlyta ir ant žemės nusileisti, ir nuo dinozaurų pabėgti. Žemišką ir kvapnią kelionę siūlys „Vero Cafe“ – visas tris dienas kavos mėgėjai galės dalyvauti degustacijoje, kurioje bus galimybė paragauti aukštos kokybės kavos iš 3 žemynų ir 11 skirtingų kavos plantacijų. Pirmą parodos dieną lankytojai galės paragauti Centrinės ir Pietų Amerikos kavos (iš Dominikos Respublikos, Meksikos, Kosta Rikos ir Kolumbijos), antrą dieną – Afrikos (iš Kamerūno, Burundžio, Etiopijos ir Kenijos) ir paskutinę – Azijos, Okeanijos kavos (iš Indijos, Sumatros, Papua Naujosios Gvinėjos).

REKLAMA

„Degustacijos metu „Vero Cafe“ profesionalai ne tik padės svečiams atpažinti šiuos skonių niuansus, bet ir papasakos apie kiekvienos šalies kavos specifiką, kavos uogų skynimo ir paruošimo skrudinimui tradicijas. Taip pat pasidalins ir patarimais, kaip taisyklingai kavą paruošti namuose“, - teigia „Vero Cafe“ rinkodaros vadovė Laura Zigmantė.

Parodą „ADVENTUR“ organizuoja turizmo verslo specialistai – Valstybinis turizmo departamentas prie LR ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija, LR turizmo rūmai ir parodų bei konferencijų organizatorius LITEXPO. Parodoje dalyvaus daugiau kaip 140 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio: Baltarusijos, Čekijos, Slovakijos, Estijos, Indonezijos, Irano, Italijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Kinijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Tailando, Tuniso. 3-oji salė bus skirta Lietuvos turizmui ir vadinsis „Pažink Lietuvą“, 5-oji salė skirta išvykstamajam turizmui ir vadinsis „Atrask pasaulį“, 4-oje salėje „Poilsiauk aktyviai“ parodos lankytojų laukia įvairūs laisvalaikio leidimo sprendimai bei pasiūlymai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų