REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

IBM paskelbė, kad jos išradėjai 2013 m. gavo rekordinį (6 809) patentų skaičių – 21 metus iš eilės bendrovė pirmauja metiniame JAV patentų lyderių sąraše.

REKLAMA
REKLAMA

Jau 21 metus iš eilės IBM užregistruoja daugiausia patentų JAV. 2013 m. technologijų milžinės išradėjai gavo daugiau nei 6 800 patentų – daugiau nei „Google“, HP, „Intel“ ir „Oracle“ kartu sudėjus, sakoma „IBM Lietuva“ pranešime.

REKLAMA

Pasak berndrovės atstovų, praėjusių metų technologijų bendrovės išradimai suteikia galimybę išlaikyti konkurencingumą ir lyderystę tokiose strateginėse srityse kaip kognityvinių sistemų vystymas (IBM Watson), debesų kompiuterija, didelių duomenų srautų (Big Data) valdymas ir analizė. Tai gerokai paspartins kompiuterių gebėjimą mokytis, mąstyti ir bendrauti su žmonėmis.

„Didžiuojamės, kad mūsų bendrovė yra pripažįstama pasauline patentų lydere, tačiau tai tik vienas inovacijų dėmuo. Ne mažiau svarbu ir tai, kokį poveikį daro mūsų išradimai, kokias problemas padeda spręsti klientams ir bendruomenėms,“ - teigia „IBM Lietuva“ verslo vystymo direktorius Ainis Kavaliauskas.

2013 m. IBM patentų skaičius viršijo bendrą konkurentų „Amazon“, „Google“, „EMC“, HP, „Intel“, „Oracle / Sun“ ir „Symantec“ išradimų sumą. Patentus įregistravo daugiau nei 8 000 IBM išradėjų iš daugiau nei 40 pasaulio šalių, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų