REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minske įvyko šiuolaikinės penkiakovės Baltarusijos taurės atvirosios pirmenybės, kuriose dalyvavo šeimininkų, Lietuvos, Gruzijos, Rusijos ir Vokietijos sportininkai. Moterų varžybų nugalėtoja tapo Lietuvos atstovė Lina Batulevičiūtė, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusiai žirgų manieže surengė ir fechtavimo bei kombinuotąją bėgimo ir šaudymo rungtis. Tad žiūrovai iš tos pačios tribūnos galėjo stebėti beveik visas varžybas.

REKLAMA

Be to, Minske sportininkai pirmą kartą išbandė eksperimentinę naująją fechtavimo varžybų sistemą, kurioje po tradicinių kovų dar varžomasi atkrintamosiose varžybose ir galima pagerinti savo poziciją.

L. Batulevičiūtė varžybose Minske iš viso surinko 5172 taškus. Fechtavimo rungtyje 24 metų sportininkė buvo pirma (1096 taškai), plaukimo – devinta (1084), jojimo – antra (1172), o šaudymo ir bėgimo – taip pat antra (1820).

Kita Lietuvos penkiakovininkė – 18-metė Jonė Paurytė – surinko 3140 taškų (fechtavimas – 808, fechtavimo atkrintamosios varžybos – 12, plaukimas – 1044, bėgimas ir šaudymas – 1276, jojimo rungtyje nedalyvavo) ir užėmė 17-ąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų