REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

L. Linkevičius: vyriausybių dialoguose neturi būti žodžių, prasilenkiančių su etika

J. Partsas: žodis „kvailiai“ buvo panaudotas humoro forma

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, kuriam Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius pavedė kviesti Estijos ambasadorių Lietuvoje pasiaiškinti dėl įžeidžiai išsakytos estų pozicijos dėl „Rail Baltica“, teigia, kad tarp vyriausybių vykstančiuose dialoguose neturi būti prasilenkiančių su etika žodžių ir tokių aštrių pareiškimų.

„Paprastai būna įvairių dialogų tarp vyriausybių, bet yra vartojami tam tikri žodžiai, kurie neprasilenkia su etika. Bet šiuo atveju, kadangi vienos šalies ministras leido sau tam tikrų stipresnių epitetų, aš manau, kad mes paprašysime ambasadoriaus paaiškinti, ir tai bus pirmadienį padaryta.

Šis projektas jau seniai yra vystomas ir kiekviena šalis turi savo interesus, taip pat ir nacionalinius, strateginius interesus, ir tai yra normalu. Dialogas vyksta nuolat, visą laiką, ir kiekviena šalis čia gali turėti savo galbūt kažkokią specifinę nuomonę, tačiau paprastai viena kito nuomonę gerbia“, – sekmadienį LRT radijui sakė užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas Delfi.lt praneša, kad Juhanas Partsas bando taisyti situaciją.

J. Partsas tikina, kad žodis „kvailiai“ buvo panaudotas humoro forma, bet pripažino, kad tai buvo netinkamas viešųjų ryšių žingsnis.

REKLAMA

„Aš labai gerbiu savo partnerius Lietuvoje, mes jau dalyvaujame įvairiuose bendruose projektuose. Gaila, kad tas ilgas pokalbis telefonu su „The Wall Street Journal“ žurnalistu mano poziciją perteikė taip negerai“, DELFI.ee sakė J. Partsas.

Susirūpinimą nemalonia diplomatine situacija išreiškė ir Estijos ministras pirmininkas Andrus Ansipas: „Jis manęs paprašė išspręsti situaciją su kolegomis iš Lietuvos“, - sakė J. Partsas.

------------------

„Derybos dėl projekto „Rail Baltica“, kuris vienodai svarbus visoms trims Baltijos valstybėms, tebevyksta, o Lietuva stengiasi apsaugoti savo nacionalinius interesus – tai mūsų Vyriausybės pareiga. Norėtųsi tikėti, kad viešojoje erdvėje išsakyti Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministro žodžiai kai kurių mūsų ministrų kabineto narių atžvilgiu yra nesusipratimas. Lauksime Estijos ambasadoriaus paaiškinimo“, – teigia A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Estija laikosi pozicijos, jog norėdama pratęsti transeuropinę vėžę „Rail Baltica“ ir prie jos prijungti Vilnių Lietuva tai turės padaryti savo lėšomis. Estijos susisiekimo ministerija teigia, kad projekto pristabdymas gali kainuoti brangiai – kyla grėsmė netekti milijardų eurų, kuriuos Europos Sąjunga yra pasiryžusi investuoti į šį projektą.

„Lietuvos Vyriausybėje yra kvailių. Ji pasidavė „Lietuvos geležinkelių“ spaudimui. Lietuvos Vyriausybė švaisto laiką“, – interviu „The Wall Street Journal“ pareiškė J. Partsas.

LRT, Balsas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų