REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Amerikoje demokratija jaučiama visur. Ten ne tik uždegta žalia šviesa produktų, pagamintų iš klonuotų gyvulių, patekimui ant prekystalių, bet ir duotas leidimas pardavinėti liesinančius vaistus šunims. Žinoma, kompanija įspėjo žmones, kad šios tabletės skirtos tik keturkojams, bet niekas negali būti tikras, kad jų neišbandys nuo didelio antsvorio kenčiantis šuns šeimininkas.
Vaistų veikimas paprastas: jie mažina šuns apetitą ir tuo pačiu riebalų kiekį organizme. Visgi JAV maisto ir vaistų administracijos atstovai teigia, kad ne iki galo suprato, kaip veikia šis preparatas. Bet tai, žinoma, netrukdo juos pardavinėti...
Mokslininkai teigia, kad 5 proc. visų JAV šunų yra nutukę, o 20-30 proc. kenčia nuo antsvorio. Beje, skaudi tiesa – paskutiniai duomenys rodo, kad per stori yra trečdalis Vokietijos šunų ir kačių. Pasirodo, epidemija plinta jau ir Europoje. Kaip atskirti, ar gyvūnas per storas? Ogi labai paprastai: jei pirštais nebegalima apčiuopti jo šonkaulių, reikalai prasti.
Kaip ir žmogus, nutukęs gyvūnas kenčia nuo širdies ligų, diabeto ir sąnarių skausmų. Veterinarai visgi rekomenduoja ne alternatyvius (ir iki galo neišaiškintus) gydymo būdus, bet tiesiog nepermaitinti savo augintinių: šerti juos porą kartų per dieną tuo pačiu metu, leisti dažniau pabėgioti gryname ore ir nemesti visų nuo vaišių stalo likusių atliekų į šuns dubenėlį. Plačiau apie taisyklingą mitybą šunims skaitykite čia. O „Balso“ „Namų augintinio“ šūkis norintiems numesti kelis kilogramus būtų: „Sportuokite kartu su savo šunimi!“. Rytinis pabėgiojimas parke ar kelis kartus aplink namą bus į naudą - nereikės nei Jums, nei augintiniui badauti ar gerti apetitą mažinančių vaistų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų