REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pataria Gediminas Legas, bendrovės „Roltechnik“ atstovas Lietuvoje

Sumaniusiesiems įsirengti dušo kabiną kyla klausimas, kokią dušo kabiną rinktis, nes jų pasirinkimas – labai didelis. Gamintojai siūlo nuo paprasčiausių iki įmantriausių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirkėjai dažniausiai renkasi dušo kabinas su padėklu, nes jas paprasčiau įrengti. Tai ypač svarbu gyvenantiems senos statybos namuose ir butuose, kur kanalizacijos išvadai yra sienoje, o ne grindyse. Dar paprastesnis variantas – dušo kabina be padėklo, tačiau ji tinka tada, kai jai iš anksto įrengiama vieta. Statant namą ar darant kapitalinį remontą į grindis įleidžiamas trapas, padaroma hidroizoliacija, o iš grindų plytelių – nuolydis. Kartais apie tai iš anksto nepagalvojama ir kitokio sprendimo, kaip kabina su padėklu, nelieka. Interjero dizainerių manymu, dušas be padėklo yra estetiškesnis, nes dušo kabinos grindų plytelės yra vienoje plokštumoje su vonios grindimis, o tai suteikia vientisumo, vonia atrodo erdvesnė. Kabinos grindų plotą, kad jis atrodytų gyviau ir įdomiau, galima iškloti kitos spalvos plytelėmis. Tokios dušo kabinos priežiūra lengvesnė, nes nereikia valyti ir hermetinti padėklo kraštų. Kitas privalumas – ateityje nereikės sukti galvos dėl pasenusio ar skilusio dušo kabinos padėklo. Kai prieš 10 metų pradėjome populiarinti dušo kabinas be padėklų, žmonės baimindavosi, kad drėgmė skverbsis per plyteles į pastatų konstrukcijas. Dažniausiai jas „įšnekėdavo“ meistrai, kurie nemokėjo padaryti nuolydžio ar tinkamos hidroizoliacijos. Šiuo metu yra įvairių patikimų teptinių ir kitokių hidroizoliacinių mastikų. Dabar retas plytelių meistras atkalbinėja dušo kabiną įsirengti ant grindų plytelių, nes tai ir paprasta, ir patikima. Įsirengiant tokią dušo kabiną reikės papildomai pirkti tik į grindis įleidžiamą trapą.

REKLAMA

Montuojant dušo kabinos padėklą, dažniausiai daroma klaida – pirmiausia sumontuojamas padėklas, o tik po to ant sienų klojamos plytelės. Šiuo atveju tikėtina, kad dušo kabinos padėklas gali skilti. Žmonės dažnai renkasi akrilinius padėklus, kurie iš apačios sutvirtinti poliuretanu. Tai vadinamieji atraminiai padėklai. Juos gana lengva ir paprasta sumontuoti, tačiau jie netiks namams ir butams, kur kanalizacijos išvadai yra sienoje, nes padėklas uždaras iš visų pusių. Jei, montuojant tokį padėklą, pjaunama kuri nors atraminė siena, padėklas praranda tvirtumą. Tada neteikia garantjos ir dušo kabinos gamintojas.

Norint įrengti dušo kabinos padėklą senuose namuose, kur kanalizacijos išvadai yra sienoje, geriau rinktis padėklą su reguliuojamomis kojelėmis. Dušo kabinų padėklai būna akriliniai arba akmens masės. Mažiau populiarūs emaliuoti plieniniai dušo kabinos padėklai. Jie yra gana patvarūs, tačiau kai bėga vanduo, garsiai skamba. Emaliuoti plieniniai dušo padėklai dažniausiai apmūrijami plytelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų