REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusų žiniasklaidos šiandien išplatinta žinia apie Julijos Jefimovos teigiamą dopingo testą olimpinę ir pasaulio plaukimo čempionę Rūtą Meilutytę pasiekė tik Vilniaus oro uoste. Penktadienį popiet su treneriu Jonu Ruddu į Lietuvą savaitgaliui grįžusi šešiolikmetė buvo nustebusi, tačiau komentuoti plačiau atsisakė.

„Kol oficialiai nepatvirtinta, nenoriu nieko komentuoti, o jei tai tiesa, tuomet apmaudu“, – teigė šeštadienį Vilniuje geriausių 2013 metų Lietuvos sportininkų apdovanojimo ceremonijoje ketinanti dalyvauti R. Meilutytė.

– Minėjote, kad pasitvirtinus dopingo faktui būtų apmaudu. Kodėl?

– Plaukdama su visomis savo varžovėmis tikiu, kad jos yra sunkiai dirbančios sportininkės ir sąžiningai sportuoja. Jei paaiškėja, kad nesąžiningai... Aš už sąžiningą sportą.

– Ar galima įtarti, kad plaukikė vartoja dopingą, iš jos elgesio? Ar pastebėjote ką nors keista Julijos elgesyje?

– Ne, nieko nepastebėjau. Ji taip pat sunkiai dirba, kaip ir visos plaukikės. Jos rezultatai tai atspindi. Įtarimų niekada nekilo ir nenorėčiau apie tai ką nors sakyti.

REKLAMA
REKLAMA

– Pastarosiomis dienomis neteko su ja kalbėtis?

– Ne (šypsosi). Paskutinį kartą su ja bendravau gruodžio 17 dieną.

R. Meilutytės treneris Jonas Ruddas taip pat nenorėjo komentuoti, kol nėra oficialių žinių.

„Kol nėra oficialaus pranešimo, to nedarysime. Šiuo metu laukiame tolesnių žinių iš oficialių šaltinių, – kalbėjo britas. – Ar mane ši naujiena nustebino? Žinoma. Jei tai tiesa, labai liūdna. Jei netiesa, žmonės, kurie apie tai pranešė per anksti, turėtų turėti daugiau kantrybės ateityje.“

Vilniaus oro uoste Rūtą ir trenerį J. Ruddą pasitiko jos tėtis, močiutė ir brolis. Sudalyvavusi geriausių 2013 metų Lietuvos sportininkų pagerbimo ceremonijoje R. Meilutytė grįžti į Plimutą, Angliją, rengiasi pirmadienį. Ar pavyks Rūtai antrus metus iš eilės triumfuoti minėtuose rinkimuose, sužinosime šeštadienį. Apie tai skaitykite portale balsas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų