REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos bendrovė „Borges Equity Partners“ pranešė, kad buvęs JAV senatorius Robertas R. Torricelli sutiko tapti banko „Finasta“ valdybos nariu. Tuo atveju, jei „Borges Equity Partners“ įsigys „Finastą“, jis dirbs banko Stebėtojų taryboje ir vadovaus Vidaus audito komitetui.

Estijos bendrovė „Borges Equity Partners“ pranešė, kad buvęs JAV senatorius Robertas R. Torricelli sutiko tapti banko „Finasta“ valdybos nariu. Tuo atveju, jei „Borges Equity Partners“ įsigys „Finastą“, jis dirbs banko Stebėtojų taryboje ir vadovaus Vidaus audito komitetui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo pareigos apimtų tarptautinę verslo plėtrą, ryšius Vakarų finansų rinkose, lėšų pritraukimą, banko atstovavimą Europos rekonstrukcijos ir plėtros banke bei kitose finansų institucijose.

REKLAMA

„Senatoriaus Roberto R. Torricelli patirtis bus labai naudinga reorganizuojant banką „Finasta“. Jo, kaip teisininko ir buvusio JAV senatoriaus, patirtis ir įdirbis pasaulinėse finansų institucijose yra neįkainojami ir padės „Finastai“ pasiekti ilgalaikių verslo tikslų. Robertas R. Torricelli prie komandos prisijungia patikėjęs mūsų verslo planu bei Baltijos šalių finansų sektoriaus perspektyvomis“, – sakė Viljar Jaamu, vienas „Borges Equity Partners“ įkūrėjų.

REKLAMA
REKLAMA

„Bankas „Finasta“ turi išties daug galimybių, tad džiaugiuosi būdamas pakviestas prisidėti prie jo plėtros ir augimo. Darbas Baltijos šalyse yra įdomi galimybė finansų specialistui – tikiu vietos rinkos augimo perspektyvomis. „Borges Equity Partners“ yra parengę aiškų ir konkretų „Finastos“ verslo planą. Matome daug perspektyvų naujoms verslo finansavimo paslaugoms, tad esu pasirengęs dirbti „Finastoje“ ir prisidėti jas pristatant Lietuvoje“, – sakė Robertas R. Torricelli.

Robertas G. Torricelli turi sukaupęs ilgametę darbo patirtį JAV valstybinėse bei finansų institucijose. 1997-2003 m. jis buvo JAV Senato narys Naujajame Džersyje, kur ėjo pareigas užsienio ryšių ir finansų komitetuose. Dirbant Senato finansų komitete, atsakingame už mokesčius, prekybą ir bendrą tarptautinę ekonominę politiką, jo idėjos buvo svarbios kuriant šalies finansų sektoriaus ir tarptautinės prekybos įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš rinkimus į Senatą, R. G. Torricelli dirbo JAV Atstovų rūmuose. Čia 1983-1997 m. jis buvo užsienio reikalų ir žvalgybos komitetų narys.

Dirbdamas Atstovų rūmų ir Senato užsienio reikalų komitetuose, jis prisidėjo užtikrinant Lietuvos narystę NATO.

Robertas G. Torricelli taip pat buvo kelių institucijų – dviejų JAV bendrovių, kurių kiekvienos rinkos vertė siekia daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių, vieno iš JAV bankų bei kitų korporacijų – valdybos narys.

R. G. Torricelli turi FINRA vertybinių popierių prekybos licencijas. Per savo veiklos versle metus į privataus kapitalo fondus jis pritraukė daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA

Rutgerso universitete R. G. Torricelli įgijo teisės diplomą, o Harvardo universiteto J. F. Kenedžio vyriausybės mokykloje – viešojo administravimo magistro diplomą.

„Borges Equity Partners“ Lietuvos bankui yra pateikusi paraišką dalyvauti banko „Finasta“ įsigijime. Gavusi reguliuotojo pritarimą, bendrovė pateiks finansinį „Finastos“ įsigijimo pasiūlymą. Sėkmės atveju „Borges Equity Partners“ planuoja plėsti banko veiklą ir ypatingą dėmesį skirti smulkaus bei vidutinio verslo finansavimui.

Estijoje veikiančią investicinę bendrovę „Borges Equity Partners“ įsteigė Latvijos verslininkas Uldis Arnicans ir Estijos verslininkas Viljar Jaamu. Bendrovė savo veiklą grindžia patyrusių finansų rinkos specialistų patirtimi, sujungdama išskirtinę jų patirtį ir žinias, apimančias tiek akademinę sritį, tiek vadovavimą tarptautinėms bendrovėms, tiek verslo išmanymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų