REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mobiliame segmente vis pažangesnio litografinio proceso naudojimas yra patikimas būdas sumažinti energijos vartojimo lygį. Tinklalapis „Fudzilla“ praneša, kad kompanija „Qualcomm“ iš savo kontraktinių gamintojų pradės gauti 20 nm mikroschemas dar šiemet. Taip bus aplenkta visa eilė konkurentų. Šiuo atveju visų pirma kalbama apie modemus, kurie naudojami mobiliuosiuose telefonuose ir planšetėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Qualcomm“ ketina 20 nm technologiją pasitelkti ir mobilių procesorių gamybai, tačiau tikslios datos kol kas nepraneša. Greičiausiai 20 nm technologinis procesas bus naudojamas procesoriuose, kurie pakeis dabartinį keturių branduolių „Snapdragon 805“.

REKLAMA

Tas pats šaltinis paminėjo „Qualcomm“ ir dar vienoje publikacijoje. Kompanijos atstovų teigimu, neseniai tinklalapio „Tom’s Hardware“ paskelbti „nVidia Tegra K1“ testų rezultatai neleidžia kalbėti apie teisingas sąlygas, lyginant su konkurentais.

Testų rezultatai gauti naudojant stacionarų „All-in-One“ kompiuterį su 4K raiškos ekranu, kuris neturi šilumos išskyrimo ir energijos suvartojimo ribojimų, būdingų telefonams ir planšetėms. Esant kitokioms sąlygoms, „Tegra K1“ galėjo atrodyti visai kitaip, mano „Qualcomm“ atstovai.

Intriga padės atsižvelgus į tai, kad „Tegra K1“ pasirodymo rinkoje metu šie procesoriai turės konkuruoti su „Snapdragon 805“ – procesoriumi, turinčiu produktyvesnę grafikos posistemę („Adreno 420), nei „Snapdragon 800 („Adreno 330). Tad kokia bus reali situacija, galima tik prognozuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų