REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio Seimo kanclerio Gintauto Vilkelio atleidimas parlamento kanceliarijai iš viso atsieis apie 340 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Atleidimą neteisėtu pripažinęs teismas G.Vilkeliui už priverstinę pravaikštą priteisė per 252 tūkst. litų, tačiau su mokesčiais "Sodrai" iš viso Seimas dėl G.Vilkelio atleidimo turės apie 340 tūkst. litų išlaidų.

REKLAMA

"Viską susumavus kanceliarijai reikia surast apie 340 tūkstančių litų", - BNS sakė Seimo kancleris Jonas Milerius.

Po pirmojo teismo sprendimo Seimo kanceliarija G.Vilkeliui yra išmokėjusi apie 9 tūkst. litų, taip pat apie 2,8 tūkst. litų mokesčių "Sodrai".

Po galutinio Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimo mokėtina suma sudaro per 243 tūkst. litų, taip pat per 75 tūkst. litų "Sodrai", taip pat 2 tūkst. litų neturtinės žalos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J.Mileriaus, kanceliarija šiuo metu tokių pinigų neturi, esant galimybei, bus siekiama išmokėjimą atidėti metams.

"Jeigu būtų sprendimas žinomas praėjusiais metais, galėjom tam prašyt lėšų šių metų biudžete. Dabartinėj mūsų teisinėj sistemoj numatyta, viena iš galimybių, kad galima atidėt iki metų. Aš dabar prašau, teisininkai žiūri tą galimybę. Vienas iš kelių yra kreiptis į teismą prašant atidėti, o tada galima išlaidas suplanuoti, sprendžiant dėl kitų metų biudžeto", - sakė kancleris.

LVAT sausį neteisėtu pripažino buvusio Seimo kanclerio G.Vilkelio atleidimą, už priverstinę pravaikštą Seimo kanceliarija įpareigota jam sumokėti 252 tūkst. 555 litus, taip pat buvusiam kancleriui priteista 2 tūkst. litų neturtinės žalos. Ši nutartis neskundžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Vilkelis Seimo kanclerio pareigų neteko 2009 metų balandžio pabaigoje, Seimui priėmus atitinkamą nutarimą. Tuomet jis turėjo nedarbingumo lapelį, nes buvo susilaužęs koją, tad sprendimas įsigaliojo pirmą darbo dieną pasibaigus nedarbingumo laikotarpiui. G. Vilkelis atleistas paaiškėjus, jog tuomet parlamente maitinimo paslaugas teikusi įmonė dirbo lengvatinėmis sąlygomis, Seimo kanceliarijos darbuotojams sunkmečiu buvo išmokėta daugiau kaip 2 mln. litų priemokų, taip pat keltos abejonės dėl konkursų į valstybės tarnybą skaidrumo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų