REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais kovo 24-30 dienomis jau penktą kartą startuos iniciatyva „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“, skirta sutelkti visuomenę patyčių problemos sprendimui. Projekto iniciatorė emocinės paramos telefonu tarnyba „Vaikų linija" kartu su partneriais kviečia visas švietimo įstaigas, įmones ar organizacijas tapti „Veiksmo savaitės“ dalyviais.

REKLAMA
REKLAMA

„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ – tai prieš dešimtmetį „Vaikų linijos“ inicijuotos kampanijos „BE PATYČIŲ“ viena iš dalių, kuria siekiama ne tik sutelkti įvairias organizacijas bendram darbui, mažinant patyčias Lietuvoje, bet ir keisti visuomenės nuostatas palankias patyčioms į nuostatas nepalankias patyčioms. „Veiksmo savaitės“ metu skirtingos organizacijos rengia įvairius seminarus ar užsiėmimus ir kitus renginius vaikams ir suaugusiems, kurių metu daug dėmesio skiriama patyčių prevencijai. „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ dalyviais gali tapti bet kuri švietimo įstaiga ar įmonė, palaikanti gyvenimo be patyčių idėją. Prisidėti galima tiek organizuojant mokymus, seminarus ar kitas veiklas, orientuotas į patyčių prevenciją, tiek morališkai palaikant iniciatyvą ar prie „Veiksmo savaitės“ prisidedant teikiamomis paslaugomis ar kitu būdu. Nuo sausio 17 d. iki kovo 17 d. visos organizacijos gali registruotis svetainėje www.bepatyciu.lt, įrašydamos savo organizacijos pavadinimą, kontaktus ir planuojamų veiklų aprašymą.

REKLAMA

Patyčios turi liautis. O tam reikia daugybės žmonių ir organizacijų palaikymo bei nuolatinio darbo. Per „Veiksmo savaitę“ tikrai nesustabdysime patyčių, to būtų nerealu tikėtis“, - sako „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis. - Tačiau „Veiksmo savaite“ siekiame sukelti rezonansą, parodyti, kad patyčioms Lietuvoje neturi likti vietos, kad skriaudėjai labai aiškiai pamatytų, jog yra daugybė žmonių, kurie nepalaiko kitų skaudinimo.“

REKLAMA
REKLAMA

Projekto iniciatoriai siekia ne tik sutelkti įvairias įmones ir organizacijas bendram darbui mažinant patyčias Lietuvoje, bet ir keisti visuomenės požiūrį į patyčias. „Šiais metais norime perduoti žinutę suaugusiems žmonėms, kurie, matydami ar iš vaikų sužinoję apie vykstančias patyčias, ne visada jas atpažįsta ir žino, kaip reaguoti,“ - sako Lina Svirnelienė, „Vaikų linijos“ marketingo projektų vadovė. – Todėl vienas iš pagrindinių šios „Veiksmo savaitės“ tikslų atskleisti suaugusiųjų vaidmens svarbą ir parodyti, kad vaikai neturi likti vieni spręsti patyčių problemas.“

„Veiksmo savaitės“ iniciatoriai pastebi, jog šių metų „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ data sutampa su kita iniciatyva „The Big March“ („Didysis žygis“ ), kuria siekiama atkreipti Europos šalių dėmesį į patyčias visoje Europoje ir Europos Komisijai įteikti elektroninę peticiją dėl Europos dienos prieš patyčias paskelbimo. „The Big March“ iniciatoriai šių metų kovo 25 d. kviečia prisijungti prie virtualaus žygio prieš patyčias. Žmonės, norintys prisidėti prie akcijos, kviečiami apsilankyti bigmarch.beatbullying.org ir registruotis. „Patyčios nėra vien Lietuvos problema, todėl labai džiaugiuosi, kad patyčias bandoma spręsti ir vienyti jėgas europiniu mastu“, - sako „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis. - „Vaikų linija“ prisidėdama prie šios europinės iniciatyvos jau užsiregistravo bigmarch.beatbullying.org ir yra pasirengusi kovo 26 d. dalyvauti virtualiame žygyje prieš patyčias. Labai kviečiame tiek žmones, tiek organizacijas prisidėti ir prie šios europinės iniciatyvos.“ Kampanija „BE PATYČIŲ“ - tai 2004 m. „Vaikų linijos” inicijuota kampanija, kurios pagrindinis tikslas yra smurto ir patyčių prevencija. Šia kampanija siekiama kurti saugesnę aplinką ne tik mokyklose ar darželiuose, bet ir suaugusių žmonių gyvenime, akcentuoti šios problemos svarbą bei šviesti visuomenę. Projektui sukurta interneto svetainė www.bepatyciu.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų