REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijas, LRT.lt

Minusinė temperatūra nesitrauks, o kitą savaitę pietryčių vėjo gūsiai šalčio pojūtį tik dar labiau sustiprins. Taip LRT radijui tvirtina sinoptikė Tatjana Kempi.

Anot jos, penktadienio naktį daugelyje šalies rajonų temperatūra nukrito iki 11–14, o Aukštaitijoje ir iki 16 laipsnių šalčio. Tuo metu šilčiausia buvo pajūryje ir Suvalkijoje – termometro stulpelis nukrito iki 8–10 laipsnių šalčio, kai kur truputį pasnigo.

„Penktadienio dieną prie Lietuvos priartės sniego zona iš pietvakarių Europos. Todėl pietiniuose ir vakariniuose šalies rajonuose pasnigs. Pūs gana stiprus rytinių krypčių vėjas. Aukščiausia temperatūra – 4–9 laipsniai šalčio“, – sako T. Kempi ir patikslina, kad sniego kalnų nesulauksime, tačiau negausų sniegą pustys stiprokas vėjas.

Sinoptikė numato, kad šeštadienio naktį taip pat sulauksime sniego. Daugiausia jo pasirodys pietinėje šalies pusėje.

„Tačiau bus šilčiau – temperatūra svyruos tarp 8–13 laipsnių šalčio. Šeštadienio dieną žymesnio sniego nebenumatoma, temperatūra įdienojus pasieks 5–10 laipsnių šalčio“, – teigia T. Kempi.

Sinoptikė perspėja, kad savaitgalio pabaigoje jau nebesnigs, o šaltis vis stiprės. Temperatūra sekmadienio naktį nukris iki 12–17, o rytinėje šalies pusėje kai kur ir iki 19 laipsnių šalčio.

Sekmadienio dieną, anot T. Kempi, prognozuojamas 7–12 laipsnių šaltis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų