REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Britanijos dienraštis „Guardian“, remdamasis buvusio JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) darbuotojo Edwardo Snowdeno pavogtais slaptais dokumentais, praneša, kad NSA kiekvieną dieną visame pasaulyje perimdavo maždaug po 200 mln. SMS žinučių.

REKLAMA
REKLAMA

Jos buvo naudojamos įvairaus pobūdžio duomenims išgauti, tarp jų - informacijai apie žmonių buvimo vietą, planuojamus susitikimus, finansines trazakcijas ir kt.

REKLAMA

Skelbiama, kad NSA vykdyta (ir tebevykdoma?) programa kodiniu pavadinimu „Dishfire“ rinko, kaupė ir analizavo visus duomenis, kurie buvo gaunami iš šnipinėjamų asmenų mobiliųjų telefonų SMS žinučių.

Didelės apimties „Dishfire“ duomenų bazėje buvo ieškoma informacijos apie asmenų planus, susijusius su kelionėmis, ruošiamais susitikimais, finansinėmis operacijomis ir kt. Pranešama, kad JAV piliečių asmeniniai duomenys, įskaitant telefonų numerius, iš šios duomenų bazės buvo pašalinti arba sumažinti iki minimumo, tačiau kitų šalių, įskaitant D. Britaniją, gyventojų telefonų numeriai būdavo išsaugomi.

Nauji paskelbti duomenys apie JAV elektroninės žvalgybos vykdomas globalinės apimties šnipinėjimo operacijas, pažeidžiančias šimtų milijonų užsienio valstybių piliečių privatumą, leidinio manymu, dar labiau padidins tarptautinės bendrijos spaudimą JAV prezidentui B. Obamai dėl visą pasaulį aprėpusio šios šalies elektroninio šnipinėjimo tinklo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų